30 Eylül 2010 Perşembe

Karın Eritme, Göbek Eritme, Karın İnceltme Egzersizleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Karın İnceltme, Karın Eritme, Göbek Eritme, Karın Bölgesi Yağları Eritme;
Göbek Eriten Diyet (Mucize Diyet):

Bir çok kişi yazın hala istediği formda ola­mamaktan şikayet ediyor. Bazılarımız biraz zayıfladıysa bile istediği bölgelerden (göbek, bel, basen) ince­lememekten yakınıyor. Normal diyet programlarında kişiler zayıflasa bile çoğu ki­şide daha çok yüz bölgesi inceliyor. Ama aşırı yağlı bölgelerde pek incelme olmuyor.

Sizlere 3 hafta sonunda, özellikle göbek-bel bölgesinden incel­meyi de sağlayacak özel bir program vereceğim. Ancak öncelikle şu noktayı vurgu­lamam gerekiyor: Sadece diyet yaparak bölgesel zayıflama tam anlamıyla gerçekleşmez. Beraberinde özel egzersizler ve ba­zı özel bitkisel mönüler gerekir. Bu programı 3 hafta boyunca uygulayın, 21'inci günün sonun­da müthiş incelmeyi görüp siz bile şaşıracaksınız.

Mekik hareketi
Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel olacak şekilde ve tabanları yeri gösterirken iki elimizi ensemize koyarak hızlı tempoda, sık sık ve kesik ke­sik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapı­yoruz. Bu hareket özellikle karın kaslarını güçlendirir, yağ doku­sunu harekete geçirir ve yağları yakmaya yardımcı olur.

Sopalı hareket
Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki eli­mizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru da­ha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapı­yoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin eri­mesini sağlar.

Bel kasları için mekik
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraf­taki dizimize doğru hafifçe, sık bir şekilde ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çabalıyoruz. Bu hare­keti de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya devam ediyoruz. Da­ha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tara­fına doğru olan kasları çalıştırmak için faydalıdır.

Haftanın tek günleri bunları yiyin
Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).
Sabah sporu: 35 – 40 dakika tempolu yürü­yüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.
Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 da­kika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapı­lacak.
Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil el­ma, 1 adet sert şeftali
Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.
Öğle: 1 porsiyon ızgara ta­vuk (derisiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğan­lı).
Ara(saat 15.00): 3-4 yulaf­lı bisküvi
Ara(saat 17.30): 1 adet yeş­il elma.
Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağ­lı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.
Gece: 1 bardak şekersiz tarçın­lı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım ça­yı içilecek.

Yasaklar
* Kolalı, şeker­li içecekler
* Kızartma
* Hayvansal ka­tı yağlar (tereyağı, kaymak, yağ­lı şarküteriler, yumurta­nın sarısı, yağlı süt ürün­leri, yağlı etler, tavuk – balık derisi, tam yağlı süt)
* Alkollü içecekler (özel­likle bira)
* Be­yaz un,
* Beyaz şe­ker
* Doğum kontrol hapları
* Aşırı­ya kaçan gündüz uykusu
* Çikola­ta
* Yağlı çerezler
* Ci­ps

Zayıflatıcı çayı elinizden düşür­meyin
Bir su bardağı için 1-2 adet avokado yap­rağı, 1 çay kaşığı ye­şil çay, küçük bir tutam kiraz sa­pı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohu­mu sadece 1-2 dakika kaynatı­lacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenme­ye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklen­meyecek yalnızca çok ince bir dilim limon­la içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsi­niz. Akşam mümkün olduğun­ca erken yenilecek. Sabah ise erken kalk­mak önemli çünkü erken kalktığınız­da metabolizma hızlanır, sa­bah sporu ise vücudu canlandırıp hare­kete geçirir.

Yan mekik
Yan kaslar ve bel kasları için bel­ki de en yararlı haraket bu. Önce sağa doğru yatın. Sağ elinizi sağ kulağınızın üstüne değercesine yaklaş­tırın. Sol elinizi belinizin sol tarafına sol dirseğiniz gelecek şekilde yerleştirin. Sol eli­nizle belinizin sağındaki kasları hafifçe tutun. Hızla sağ kolunuzu ve sağ ayağınızı birbi­rine doğru yaklaştırın. 60 kez tekrarlayın.

Popo hareketi
Önce sol diziniz üstüne ya­tıp ayaklarınızı dik koyup rahat bir şekilde ayağınızı kayırabildiğiniz kadar yukarı kaldırıp aşağı indirin. Bu sırada dizinizi fazla bükmeyin. Daha sonra aynı hareketi yine sağ diziniz üstün­de dayanarak yapın. Bu hareketi de en azından 30-40'ar kez yapmaya gayret edin. Popo ve çevresindeki yağ dokusunu azal­tır.

Yanlara esneme
Bu hareket­te önce hazırol da ki gibi dimdik duracaksınız. Son­ra hızla sağa ve sola doğru esneyebildiği­niz kadar, dikliğinizi bozmadan esneye­ceksiniz. En azından üç dört dakika hızlı bir şekilde yapmaya gayret edin. Baş dönme­si, çok yüksek tansiyonu olanlar için de uygun bir hareket olmayabilir.

Kilo almamanın altın kural­ları
* Güne erken başlayın, 7-8 saatten faz­la uyumayın, uyandıktan sonra yatak­ta kalmayın.
* Asansör yerine mer­diven kullanın, hız­lı tempoyla yürümeye çalışın.
* Haftanın 4-5 günü egzersiz ya­pın, pa­sif jimnastik yerine aktif jimnastiği ter­cih edin.
* Aktif ve hareketli kişilerle birlikte zaman geçirin, hareket edersiniz.
* Hafta sonları için daima ak­tif planlar yapın.
* Ayakta durmaya ve yürüme­ye daha fazla zaman ayırmaya çalışın.
* Bir şey getirip götür­mek için çocuklarınızı kullanmayın, siz alın.
* Günde en fazla ya­rım saat W seyredin.
* Az ve sık yiyin, öğün at­lamayın.
* Acıkma duygusunun bas­tırılması için daima sa­latalık, domates, marul gi­bi düşük kalorili yiyecekleri tercih edin.
* Her gün sebze ve meyve yi­yin.
* Yemekler için küçük, yağsız salata­lar için ise büyük tabak kul­lanın.
* Yemek sırasında gazete oku­ma, TV seyretme gibi şey­ler yapmayın.

Kaynak: Dr. Ender SARAÇ

Konuyla ilgili aramalar: Karın İnceltme, Göbek Eritme Hareketleri, Karın Eritme, Göbek nasıl eritilir, eriten diyet, zayıflatma hareketleri, zayıflatan diyet, göbek eritme yöntemleri, egzersizleri, eritici hareketler

--> CİLT VE SAÇ BAKIMI, GÜZELLİK, ZAYIFLAMA SAYFASINA DÖN <--