2 Ekim 2010 Cumartesi

Bebeklerde Uyku Düzeni, Bebeğim Uyumuyor, Bebekte Uyku Problemi

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeklerde Uyku Düzeni, Bebeğim Uyumuyor?

Anneler ve babalar bebeklerinin gündüz ne kadar uyuması gerek­tiği ve gece ne zaman uyumaları gerekir diye oldukça telaşlıdırlar. Bebeklerde uykusuz­luk problemi yetişkinlerinkinden oldukça farklıdır. Aslında asıl sorun bebekler için gece-gündüz kavramının olmayışıdır. Yani gündüz uykusu veya gece uy­kusu, bizim normal uykumuzu almamız kadar mutlu eder onları. Ayrı­ca unutulmaması gereken bir başka hususta bebeklerin midelerinin bizim­kilere göre çok küçük olması. Bu sebep­le sık sık uyanarak bir­şeyler yemek isterler.

Bebeklerin çoğu gereken uykularını alırlar­. Ayrıca bebeğinizin geceleri sık sık uyanması normal bir durumdur­. Bebeğiniz büyüdükçe ve midesi daha çok yiyecek depolama kapasitesi­ne ulaştıkça, uyku aralıkları uzaya­cak ve düzene binecektir. O zamana kadar gece 5 saat­lik uyku sürecine "dün bütün gece uyudu" di­yebiliriz.

Günde 2-3 kez kestir­me de bebekler için tamamen normal bir durumdur. Gündüz herhangi bir saatte 2-3 saatlik bir kestirme periyodu­nun ardından, uyanıp yemek, oyun oyna­mak gibi ihtiyaçlarını giderdik­ten sonra tekrar uyumasına şaşırma­yın. Yani gün içinde toplam 5-6 saa­te kadar kestirme periyodları olabi­lir. Siz de bu sırada uzak kaldığınız normal hayatınıza dönebilir, dinlenebilir­siniz.

Gece uykusuna gelince. Her çocukta değişebilmekle birlikte iyi bir beslenmeden sonra 5-6 saatlik bir uykuya dalabi­lir. Kendi uyku saatinizi bu bü­yük beslenme saatine göre ayarlarsanız sizde rahat edersiniz.

Kulaktan dolma bilgilerle bebeğin uyku düzenini değiştirmeye çalışma­yın. Bebekte uykusuzluk ile ilgi­li bir probleminiz varsa lütfen çocuk hastalıkları uzmanınıza başvu­run.

Konuyla ilgili aramalar: bebeğimin uyuması için ne yapmalıyım, bebeğimin uyku düzeni bozuldu, bebeğim uyumuyor, bebeğim uyuyamıyor, bebeklerde uyku düzeni, bebeğim gündüz uyuyor gece uyumuyor, gündüz uyumuyor

--> BEBEK SAĞLIĞI VE BEBEK BAKIMI ANA SAYFASINA DÖN <--