3 Ekim 2010 Pazar

Belden Su Alınması (Lomber Ponksiyon) Bilgilendirilmiş Hasta Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

  >>> Belden Su Alınması (Lomber Ponksiyon) Onam Formu <<<


Tanı Hakkında Bilgi
 Hastanemize gerekli tetkik ve tedavinizin yapılması amacıyla müracaat etmiş bulunmaktasınız.
            Yapılan tıbbi tetkik ve değerlendirmeler sonucu; sizde öntanı olarak ………………………………….düşünülmektedir. Bu tanının netleşmesi için belden su alınması gerekmektedir.
Yöntem Hakkında Bilgi
            Öncelikle yapılmış olan ayrıntılı muayeneniz, kan tahlilleriniz ve beyin filmleriniz sizde bu işlemi yapmaya engel olabilecek herhangi bir bulgunun olmadığını gösterdi. İşlem için siz (hastanız) yan yatırılacaksınız. Bacaklarınızı dizden katlayıp karnınıza çekeceksiniz ve çenenizi göğsünüze yaslamak için başınızı öne eğeceksiniz. Bu arada doktorunuz ellerini yıkayarak, steril (mikroptan arındırılmış) eldiven giyecek ve işlem yapılacak bel bölgesini mikroplardan temizlemek için iyotlu sıvı ile yeterince temizleyecek. Yine steril bir örtüyü belinizdeki 3 ve 4. bel omurları arasını açık bırakacak şekilde üzerinize örtecek. Bu açık kalan bölgenin derisine ince bir iğne ile lokal anestetik uygulanarak işlem sırasında ağrı duymanız önlenecek. Belden su almak için üretilmiş iğne ile bu açık kalan bölgeden yavaş-yavaş ve kontrollü bir şekilde girilerek su gelmesi sağlanacak. Bu son işlem her şey yolunda giderse yaklaşık 5 dakika sürecektir. İşlem sonrası iğne geri çekilerek üzeri steril spanç ile kapatılacak.    


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Belden Su Alınması (Lomber Ponksiyon) Onay Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız  -  Alternatif İndirme Adresi