9 Ekim 2010 Cumartesi

Çocuklarda Bebeklerde Su Çiçeği

Sponsorlu Bağlantılar:

Su Çiçeği Hastalığı, Çocuklarda ve Bebeklerde Su Çiçeği Hastalığı Hakkında Bilgiler

Suçiçeği nedir?
Herpeszoster adlı bir virüsün sebep ol­duğu, çok bulaşıcı bir hastalıktır. Kızamıkçık gibi bir damlacık enfeksiyonu'dur. Hastalığın kuluçka dö­nemi, iki hafta sürer ve çocuk, hastalığı dökmeden bir gün önceden başlayarak döküntüler kabukla kaplanana dek hastalığı bulaştırır.

Su Çiçeği Hastalığı Belirtileri

Hastalığın karakteristik belirtisi, rahatsız edici, ka­şınan ve gövdeden başlayarak kulakları ve ağzıda içermek üzere yüze ve kollarla bacakların üst kısım­larına yayılan döküntüdür. Küçük, pembe noktalar şeklinde başlayan döküntülerin içleri zamanla su top­lar. Döküntüler, daha sonra patlayarak kabuk bağlar. 7-10 gün sonra dökülen kabukların bıraktığı pembe renkli izler, kısa zamanda kaybolur. Döküntü, bedenin her yerinde birden değil de değişik yerlerinde, sıray­la, parçalar halinde ortaya çıkar. Bu nedenle beden üze­rinde, değişik aşamalardaki döküntüler bir arada görülebilir. Çocuk, kaşınma yüzünden rahatsız ola­bilir. Hastalık, genellikle hafif şekilde ateş yapar.

Su Çiçeği Hastalığının Tedavisi

Tedavi, kaşınmanın verdiği rahatsızlığın kalaminli losyonlar sürülerek ve hafif uyuşturucular verilerek giderilmesinden oluşur. Döküntülerin, kaşıma nedeniyle iltihaplanması dı­şında önemli bir komplikasyonu görülmemektedir. Sürekli iz bırakan yaralara dönüşebileceği için bu tür iltihap­ların oluşması önlenmelidir.


Konuyla ilgili aramalar: su çiçeği hastalığının belirtileri, su çieçeği nedir, su çiçeği tedavisi, çocuklarda su çiçeği hastalığı

--> ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANA SAYFASINA DÖN <--