10 Ekim 2010 Pazar

Ortopedi ve Travmatoloji Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

>>> Ortopedi ve Travmatoloji Onam Formu <<<


Cerrahi sırasında ve sonrasında :
1.      Yapılan lokal anesteziye bağlı siyanoz (morarma), yutma güçlüğü, gırtlakta uyuşma, nefes darlığı, aspirasyon (gırtlakta uyuşma nedeniyle tükürük, balgam ve katı gıdaların hava yollarına kaçışı), şok, kan basıncında ani düşme ve bilinç bozukluğu oluşabilir.
2.      Genel anestezi ( hastanın tamamen uyutulması), spinal anestezi (hastanın belden aşağı uyuşturulması), aksiller anestezi (koltuk altından uyuşturma) ve RIVA anestezisi (damar içine lokal anestezik verilerek uyuşturma) esnasında kan basıncında ani düşme, kalpte ritim bozuklukları ve hatta ani ölümler oluşabilir.
3.      Ameliyat esnasında damar sinir yaralanmaları ve kemik hasarları gibi istenmeyen durumlar oluşabilir.
4.      Kas iskelet sistemini ilgilendiren özellikle büyük kemik kırkları, omurga, kalça ve diz  ameliyatlarında, damarlarda kanın pıhtılaşma riski yüksektir. Bu hayatı tehdit eden istenmeyen bir komplikasyondur.
5.      Büyük kemik kırıklarının ameliyatı sırasında ve protez uygulamaları sırasında yağ parçalarının kana karışma riski olabilir.
6.      Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatlarında damarlarda kanın pıhtılaşması ve yağ parçalarının kana karışması, yukarıda adı geçen ameliyatlar dışında düşük olasılıkla da olsa görülme riski vardır.
7.      Her ameliyatta düşük oranda da olsa (ameliyatın cinsi ve süresine göre) enfeksiyon (mikrop kapma) riski vardır.
8.      Ameliyatlarda, gerekli durumlarda,  metal, polietilen, akrilik, çimento, vb. ürünler vücuda yerleştirilmektedir. Bunlara ait komplikasyonlar olabilir. (Metal kırığı, metal gevşemesi, alerjik reaksiyonlar vb.)
9.      İmplant (plak, çivi, protez vb.) yerleştirilirken kemik kırkları, implant kırıkları olabilir.  
10.  Cerrahi girişimler sırasında damar yaralanmaları ve kemikteki kanamalara bağlı hastada tansiyon düşüklüğü, şok ve ölümle sonuçlanan komplikasyonlar olabilir.
11.  Cerrahi girişimler sırasında sinir yaralanmaları ve sıkışmalarına bağlı uyuşma ve felç görülebilir. 
12.  Kemik greftleri (başka insandan, başka canlıdan veya laboratuarda hazırlanmış kemik benzeri yapılar) ortopedi ameliyatlarında kullanılmaktadır. Gerekli tahliller yapılmasına rağmen çok düşük oranda da olsa hastalık bulaştırma riski vardır.
13.  Kansız ameliyat yapabilmek amacıyla kan dolaşımını durduran turnikeler (bandajlar) kullanılmaktadır. Çok düşük oranda bu uygulamaya bağlı damar ve sinir sorunları görülmektedir.
14.  Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatlarında kan nakli gerekmektedir. Kan nakline bağlı ölüm dahil ciddi komplikasyonlar vardır. Mikrop taşınması, kan uyuşmazlığı, kanama riski vb.
15.  Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatlarından sonra erken dönemde doku içine kanama ve sızmaya bağlı uzvun kaybına kadar gidebilen dolaşım problemleri görülebilmektedir.
16.  Özellikle omurga ve omuz ameliyatlarından sonra akciğer zarının zedelenmesine bağlı kan ve hava birikmesi gibi ciddi solunum problemleri görülebilmektedir. 


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak formu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Ortopedi ve Travmatoloji Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.