3 Ekim 2010 Pazar

Santral Damar Yolu Açılması (İnternel Jubuler Subklavyan) Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

  >>> Santral Damar Yolu Açılması (İnternel Jubuler Subklavyan) Onam Formu <<<


Damar Yolu Açılması Hakkında Bilgi
Hastanemizde gerekli tetkik ve tedavinizin yapılması amacıyla müracaat etmiş bulunmaktasınız. Yapılan tıbbi tetkik ve değerlendirmeler sonucu; sizde ön tanı olarak …………………………………. düşünülmektedir. Tedavinize devam edilebilmesi için geniş çaplı santral damara girişim yapılması gerekmektedir.

Yöntem Hakkında Bilgi
Öncelikle ayrıntılı muayenenizden sonra sizde bu girişimi yapmaya engel olabilecek herhangi bir bulgunun olmadığından emin olunacak. Daha sonra siz (hastanız) sırtüstü yatırılacaksınız. Bu arada doktorunuz ellerini yıkayarak, steril (mikroptan arındırılmış) eldiven giyecek ve işlem yapılacak bölgeyi mikroplardan temizlemek için iyotlu sıvı ile yeterince temizleyecek. Yine işlem yapılacak bölgeye ortası delik steril bir örtü örtecek. Bu açık kalan bölgenin derisine lokal anestetik uygulanarak işlem sırasında ağrı duymanız önlenecek. Bu girişimi yapmak için üretilmiş iğne ile bu açık kalan bölgeden yavaş damar yolu açıklığı sağlanacak. Her şey yolunda giderse bu işlem tahmini olarak 3-5 dakika sürecektir. İşlem sonrası girişim yapılan bölgenin üzeri steril spanç ile kapatılacak.    
Yöntem Başarı Şansı
Santral damar yolu açılması işleminin başarı şansı çok yüksektir. Toplam işlem süresi birkaç dakikadır. Santral damar yolu açılması sırasında ve sonrasında: Çok nadir de olsa aşağıdaki istenmeyen durumlar (komplikasyonlar) oluşabilir;
 1-Santral damar yolu açılması işlemi sırasında Hemotoraks (akciğer zarları arasında kan toplanması) olabilir. Bu durum ek tedavi gerektirebilir. Bu durumda göğüs tüpü takmak gerekebilir. Komplikasyon oluştuysa bir kaç gün göğüs tüpü ile hastayı takip etmek gerekebilir.
2- Santral damar yolu açılması işlemi sırasında Pnomotoraks (akciğer zarları arasında hava toplanması) olabilir. Bu durum ek tedavi gerektirebilir. Bu durumda göğüs tüpü takmak gerekebilir. Komplikasyon oluştuysa bir kaç gün göğüs tüpü ile hastayı takip etmek gerekebilir.
3- Santral damar yolu açılması işlemi sırasında,  girişim yapılan yerde hematom (kan toplanması) olabilir.
4- Santral damar yolu açılması işlemi sırasında girişim yapılan yerde çok nadir de olsa enfeksiyon gelişebilir. Buna bağlı olarak subkutan yumuşak doku enfeksiyonu gelişebilir. Bu durum ek tedavi gerektirebilir (antibiyotik tedavisi).  
5- Santral damar yolu açılması işlemi sırasında Hava embolisi (damar içine hava girmesi ve bu havanın organların dolaşımını bozması) olabilir.
6- Kalbin sağ üst boşluğu (atriyum) ya da alt odacığının (ventrikül) kateter (damar içine konan ince boru) ile uyarılması sonucunda aritmi gelişebilir.


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Santral Damar Yolu Açılması (İnternel Jubuler Subklavyan) Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız  -  Alternatif İndirme Adresi