27 Aralık 2010 Pazartesi

Maydanozun Yararlari: Maydonoz Nelere Faydalıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

maydanozun faydaları maydanozun faydaları nelerdir maydonoz faydaları maydonos yararı maydonoz suyunun faydaları

Maydanoz vücut metabolizmasını hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok iyi etkisi olan bir uygulama olarak bilinmektedir. Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) deposudur. Bu özelliği ile görme yetimize, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine faydalı gelir. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve karaciğerin, böbreklerin ve idrar yollarının temizlenmesine yardım eder. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını azaltır. İnce barsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Bir tutamıyla bile günlük C Vitaminini ihtiyacımızın çoğunu karşılayabiliriz.

Maydanoz suyuna bal ve limon karıştırarak günde 1-2 bardak içilirse;
Kanı temizler, kansızlığa, mesane iltihabına , kum, böbrek taşı ile tansiyona, şişmanlığa, böbrek ve karaciğer problemlerine, damar sertliğine karşı etkilidir.
Böbrek rahatsızlıkları için kullanımı; 4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanıp konur. 5 dakika kadar kaynatılır. süzülür, günde 3 kere 1′er çay bardağı içilir.

Tohumları idrar ve safra söktürücüdür. Maydanoz, adet sancılarını keser, düzenler ve kolaylaştırarak ağrıları en aza indirir ve akıntıları da keser. Barsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar. Gazı dışarı atar.

Grip ve nezleyi geçirir, balgam söktürür, terletir, ateş düşürücü etkiye sahiptir. Kan şekerini dengeler, kansere karşı koruyucu etki sağlar, vücuttaki toksinleri dışarı atar, romatizma hastalığına ve sarılığa da iyi gelir.

Yatağa girmeden önce ağızda çiğnenen bir demet maydanoz rahat uyumayı sağlar. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak rahatlatıcı bir etki sağlar.

Anne sütünü azaltır. Emzikli kadınların süt kanalı tıkanmalarında maydanoz lapası uygulanır. Yara, kesik ve morartıları iyileştirir. Kulak ve diş ağrısına iyi gelir.

Afrodizyak etkisiyle cinsel gücü arttırır.

Sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlere parlaklılık ve pürüzsüzlük verir. 2 bardak kaynatılmış suda, 1 demet yıkanmış maydanoz sapları ile beraber üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dk. süre ile kaynatılır. 20 dk. dinlendirilerek demlenmeye bırakılır. süzülür. Böylece etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir. Temiz cilde lapası sürülüp yaklaşık 20 dk bekletilir, daha sonra süzülen maydanoz suyu ile cilt yıkanır. Her gün birkaç kez uygulanabilir.

Saçlar maydanoz suyu ile yıkanırsa saçları besler, parlatır, dökülmeyi azaltır.

Arı ve diğer haşerat sokmalarında, sokulan yere sürülürse acıyı azaltır.


Konuyla ilgili aramalar: maydonozun faydaları, maydanoz suyunun faydaları nelerdir, yararları , maydonoz , mydonoz , maydonos yararlari , maydonoz yarari , maydonos suyunun faydalari , maydonos faydalari , maydanoz suyunun yararlari , maydonoz suyu , maydanoz suyunun faydalari, maskesi , cilde faydası