15 Ocak 2011 Cumartesi

Meme Silikon Protez (Implant) Çıkarılması Bilgilendirilmiş Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

MEME İMPLANTI (SİLİKON PROTEZ) ÇIKARILMASI AMELİYATI İÇİN BİLGİLENDİRME VE ONAM FORMU

Dr……………………. aşağıda belirtilen tıbbi duruma sahip olduğumu söyleyerek sözlü ve yazılı geniş açıklamalarda bulundu:
Bu form, meme implantı çıkarma ameliyatının riskleri ve alternatif tedavi yöntemleri hakkında sizi bilgilendirmek için hazırlanmış bir bilgilendirilmiş onam formudur.
Lütfen formu dikkatlice okuyunuz. Sorularınız ya da anlamadığınız noktalar varsa lütfen doktorunuzdan yardım isteyiniz. Talebiniz doğrultusunda doktorunuz size ek yazılı ve sözlü açıklama verecektir.

GENEL BİLGİLER:
Ya estetik amaçlı ya da rekonstrüktif amaçla yerleştirilen meme implantlarının çıkarılması ve / veya değişimi bir cerrahi operasyondur. Memeleri büyütmek veya şekillendirmek için kullanılan meme implantları (çoğunlukla silikon protez) genellikle uzun yıllar çıkarmayı gerektirmez. Kişinin daha büyük veya daha küçük meme arzusu, implantın zarar görmesi, kapsül kontraktürü, asimetri ve başka hastalıklara bağlı rahatsızlıklar nedeni ile meme implantının çıkarılması ve / veya değiştirilmesi gerekebilir. Meme implantının çıkarılması tek bir cerrahi prosedür olarak veya ek bir prosedürle birleştirilerek yapılabilir. Zarar görmüş veya rüptüre olmuş olarak bulunan implantlar onarılamaz. Bunların cerrahi olarak çıkarılması veya değiştirilmeleri önerilir. Meme implant çıkarılması için lokal anesteziye karşı genel ile ilgili tercihler vardır. Bu operasyonların hem riskleri hem de komplikasyonları vardır.

ALTERNATİF TEDAVİLER
Cerrahi olmayan tedavinin alternatif formları meme implant çıkarılması veya ek prosedürlerin uygulanmamasıdır.

ANESTEZİYE (narkoz) AİT RİSKLER
Anestezi ve riskleri ile ilgili olarak “Anestezi hakkında” adlı bilgi formunu okuyun. Herhangi bir soru işaretiniz varsa, bunları anestezistiniz ile görüşün. Eğer size bilgi formu verilmediyse, bir adet isteyiniz.

Bu riskler arasında şunlar bulunur:
1. Bazı akciğer alanları sönebilir ve buralarda enfeksiyon (mikrobik hastalıklar) oluşabilir. Bu durumda antibiyotikler ve fizyoterapi gerekebilir.
2. Bacaklarda ağrı ve şişmeye neden olan pıhtılar oluşabilir (derin ven trombozu- derin toplar damarın pıhtı ile tıkanması-DVT). Nadiren bu pıhtılardan bir kısmı koparak akciğerlerinize ve başka organlara gidebilir ve bu ölümcül olabilir.
3. Kalbe binen yük nedeniyle kalp krizi veya inme meydana gelebilir.
4. Uygulamaya bağlı olarak ölüm meydana gelebilir.
5. Şişman insanlarda akciğer enfeksiyonu (mikrobik hastalıklar), tromboz, kalp ve akciğer komplikasyonlarının (olumsuz sonuçlar) oranı fazladır.
6. Sigara içenlerde akciğer enfeksiyonu (mikrobik hastalıklar), tromboz, kalp ve akciğer ile ilgili komplikasyonlarının (olumsuz durum) oranı fazladır. Prosedürden 6 hafta önce sigarayı bırakmak riskin azalmasına yardımcı olabilir.
Diğer ameliyatlarda olduğu gibi meme protezi çıkarma ameliyatları da belli riskleri taşır. Bunlar basit riskler olabildiği gibi ölümcül de olabilir. Protez çıkarma cerrahisi sonrası gelişmesi olası bazı risklerin sizin tarafınızdan iyi anlaşılması çok önemlidir.

MEME İMPLANTI ÇIKARMA AMELİYATININ RİSKLERİ
Her cerrahi girişim belirli miktarda risk içerir ve meme implant çıkarma cerrahisindeki risklerin iyi anlaşılması gerekir. Bu cerrahi prosedüre maruz kalmak için bireyin seçimi riskin potansiyel yararla mukayesesine dayandırılır. Kadınların büyük çoğunluğu bu komplikasyonlara maruz kalmamasına rağmen, siz bu cerrahi riskleri, potansiyel komplikasyonları, meme implant çıkarılmasının sonuçlarını anladığınıza emin olmak için bunların her birini plastik cerrahınızla tartışmalısınız.

1. Kanama: Nadir olmasına rağmen cerrahi sırasında veya sonrasında bir kanama ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Cerrahi sonrasında kanama olursa, biriken kanı boşaltmak veya kan transfüzyonu için acil tedavi gerekebilir. Kanama riskini artırdığından dolayı ameliyattan 10 gün öncesinden itibaren aspirin veya benzeri ilaçlar kullanmayın.
2. Enfeksiyon: Cerrahiden sonra nadir görülen bir komplikasyondur. Eğer oluşursa antibiyoterapi veya ek cerrahi girişimler gerekebilir.
3. Meme ucu ve deri duyusu değişiklikleri: Cerrahiden sonra memeleriniz ağrıyacaktır ve meme ucunuzun hissinde birtakım değişikliklerle karşılaşabilirsiniz. Bu genellikle 3–4 hafta içinde düzelir. Duyunun azalması nadirdir. Bununla beraber meme ucunda azalmış veya kalıcı duyu kaybı genellikle nedbe dokusu veya yırtılmış silikon protezin çıkarılması amacıyla yapılan geniş cerrahi diseksiyona bağlıdır.
4. Ciltte skar: Ameliyat sonrasında iyi yara iyileşmesinin beklenmesine rağmen, hem deri hem de daha derin tabakalarda kötü yara iyileşmesi görülebilir. Aşırı nedbe oluşumu sık rastlanılan bir durum değildir. Tedavide cerrahiyi de içeren birtakım yöntemler vardır.
5. Gerginlik: Aşırı gerginlik cerrahi sonrasında iç nedbeler sebebiyle görülebilir. Bunların oluşumu önceden tahmin edilemez.
6. Seroma: Doku sıvısı meme implantlarının yerleştirildiği boşlukta birikebilir. Sıvıyı almak için ek tedavi veya cerrahi gerekebilir.
7. İmplantlar: Vücuda yerleştirilen bütün insan yapısı araçlarda olduğu gibi meme implantlarında da bazı problemler görülebilir. Meme implantının yırtılması ile silikon jel dışarı sızabilir. İmplantlar aynı zamanda çıkarılmaları sırasında da yırtılabilirler. Böyle bir durumda dışarı kaçan bütün silikon jeli temizleyebilmek mümkün olmayabilir. Textured protezlerin iskelet materyalinin tamamıyla çıkarılması mümkün olmayabilir. İmplantların etrafında kalsifikasyon oluşabilir ve implant çevresindeki nedbe dokusunun tamamıyla çıkarılmasını gerektirebilir. Meme implantı veya silikon jel etrafında oluşan nedbe dokusunun tamamıyla çıkarılabilmesi her zaman mümkün olmayabilir veya gerekmeyebilir.
8. Mamografi: Kendi kendine periodik meme muayenesi ve düzenli mamografi çektirmeyi devam ettirmek önemlidir. Eğer muayene ile veya mamografi ile bir kitle tespit ederseniz hemen doktorunuzla temas kurun.
9. Fiziksel görünüş değişiklikleri: Meme implant çıkarılmalarından sonra görülebilir. Meme hacminde önemli kayıp, çarpıklık ve deride kırışıklık olmak üzere fiziksel görünüşünüz üzerinde güçlü negatif etkileri başınıza gelebilir. Görünüşünüz cerrahi öncesi halinden daha kötü olabilir. Depresyon dahil olmak üzere ciddi psikolojik rahatsızlıklar gelişebilir. Sizin veya partnerinizin seksüel ilgisini kaybetmesi olasılığı her zaman mevcuttur.
10. Diğer: Cerrahiden sonra memede asimetri gelişebilir. Cerrahinin sonuçları ile hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İmplantın çıkarılmasından sonra memeleri biçimlendirmek için ek cerrahi girişim gerekebilir. Meme implant çıkarılması sebebiyle oluşan nedbeler ilerideki meme operasyonlarını güçleştirebilir.
11. Meme implantları sebebiyle oluştuğu öne sürülen bazı durumlar: Meme implantları ile oluştuğu öne sürülen otoimmun veya diğer bazı hastalıkların gidişatlarının, implantların çıkarılmasından sonra düzeldiğine dair bilgiler henüz kesinleşmemiştir. Meme implantlarının çıkarılmasının size hiçbir yararı olmayabilir.
12. Meme hastalıkları: Bugünkü bilgilerle gerek kozmetik gerekse onarım amacıyla meme implant operasyonu geçirmiş kadınlarda meme hastalıkları veya meme kanseri riskinde bir artış gösterilememiştir. Meme hastalıkları implantlardan bağımsız olarak oluşabilirler. Bütün kadınların memelerini kendilerinin muayene etmeleri ve düzenli aralıklarla mamografi yaptırmaları gerekmektir.
13. Cerrahi anestezi: Hem lokal hem de genel anestezinin riskleri vardır. Cerrahi anestezi veya sedasyon dahil tüm formlarda komplikasyonlar, yaralanma ve hatta hayati tehlike riski vardır.
14. Alerjik reaksiyonlar: Nadir hastalarda plasterlere, cerrahi ipliklere veya yüzeysel kullanılan ilaçlara karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Daha ciddi alerjik reaksiyonlar cerrahi sırasında kullanılan ilaçlara karşı gelişebilir. Ek tedavi gerektirebilirler.

GEREKEBİLECEK EK CERRAHİ İŞLEMLER
Meme implantı çıkarılmasının uzun dönem sonuçlarını etkileyebilecek risk ve komplikasyonlara ek olarak farklı durumlar da söz konusudur. Deride gevşeklik, sarkıklık, deri fazlalığı, asimetri ve yeterince meme dokusu kalmamış olması ikincil cerrahi girişimler gerektirebilir. Nadir görülseler de, yukarıda bahsedilenlerden başka riskler de görülebilir. Komplikasyon gelişmesi halinde ek tedaviler veya cerrahi girişim gerekebilir. Tıp ve cerrahide kesinlik yoktur. İyi sonuçlar beklense de, elde edilebilecek sonuçlar hakkında hiçbir garanti veya teminat verilemez.

>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.



Konuyla ilgili aramalar: meme silikon protez çıkarılması ameliyatı hakkında bilgi , göğüs silikon çıkarılması ameliyatı , slikon çıkarılması , meme implantı çıkarılması

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Meme Silikon Protez (Implant) Çıkarılması Onam Formu İçin Tıklayın