26 Nisan 2011 Salı

Ellerde Titremenin Nedenleri, El Titremesi Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Elde meydana gelen titreme genel olarak bazı psikolojik sıkıntılara bağlı olarak gelişen bir durumdur ve daha çok bir hastalığın habercisidir. Bazı hastalıklardan sonrada elde titreme görüldüğü bilinmektedir. Bazende el titremesi önemli olmayan geçici durumlardan kaynaklanmaktadır. Eğer elinizde titreme oluyorsa bu durumun sebebini öğrenmeniz oldukça önemli olacaktır. Panik yapmamıza gerek yoktur çünkü genellikle önemli bir rahatsızlığa sebep olmamaktadır.

İnsanlar aşırı yorucu faaliyetlerin akabin de bir tür dinlenme durumu yaşamaktadırlar. Bu gibi durumlarda ellerinde pek hissedilmeyen bir titreme meydana gelir. Buna tonus adı verilir. Tonus bir kas dokusunun hafif gerginliğinde etkisi ile yavaşça hareket ederek titremesi olayına verilen addır. İnsanlarda tonus olayı, yaşamın doğal akışı için oldukça gereklidir. Bu durum gayet olağandır. Endişeye sebep değildir.

Ayrıca şeker hastalarında ya da aşırı şekilde acıktığımızda elimizin titrediğini hissederiz. Vücut içinde bulunan karbonhidratların yakımı hızlandığında ya da çok fazla açlık dürtüsü yaşandığında ellerimiz titremektedir.

Genellikle insanların sosyal korkularından dolayı da ellerinin titrediği bilinmektedir. Bu durumlarında bazı sosyal etkilerden hiçbir farkı yoktur. Fobiye bağlı olarak insan da meydana gelen bu el titremesi oldukça farklı özelliklerde bulunabilir.

Bazı kullanılan ilaçlarda ellerde titremeye sebebiyet verebilir. Bu durum ilaçların özelliklerinden kaynaklanmaktadır. El de titreme meydana getiren ilaçlar genellikle kan şekerini düzenleyen ilaçlardır. Elde meydana gelen titremelerin yoğunluğu da büyük boyutlarda olmaktadır.

Ellerin titremesi nasıl düzenlenebilir? El Titremesinin tedavisi var mıdır?
Ellerin titremesini düzenleyeceksek, öncelikle titremeye neden olan etkeni ortadan kaldırılmamız gerekmektedir. Etken ortadan kaldırıldığında zaten titremede düzelecektir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken husus ise ellerin titremesine sebep olan etkenin ne olduğudur. El titremesi o kadar üzerinde durulması gereken bir konu değildir. Asıl önemli olan şey ise elleri hangi etkenlerin titrettiğidir. Bu sebepten dolayı da uygulanacak bir tedavi, doğrudan kaynağa yönelik bir uygulama olacaktır.

Konuyla ilgili aramalar: ellerde titreme , el titremesi neden olur , sebebi , sebepleri , ellerim titriyor neden , ellerim titriyor ne yapmalıyım