20 Eylül 2011 Salı

Hamileliğin 2. Ayında Anne Karnında Bebeğin Durumu Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Adet gecikmesi olur ve bebekteki organ gelişimleri başlar. Hamileliğin 2. ayında annede hafif mide bulantıları görülebilir, çok sayıda anne hamileliğin bu döneminde bel ağrısı çekmektedir. Ayrıca sürekli bir uyku hali görülür, anne sürekli uyumak ister. İştahsızlık ve tiksinti görülebilir. Özellikle parfüm ve sigara kokusuna karşı bir hassasiyet görülebilir. Bu anne için olumlu bir durumdur aslına bakarsak. Çünkü sigara içenlerin %80 kadarı sigaradan bu dönemde soğumaktadır.

Hamileliğin 2. ayı yani 4-8 hafta arası dönemde anne karnındaki bebeğin durumuna bakacak olursak organların yeri belli olur ve organların oluşturacak hücrelerin hareketi başlar. Kalp atışları başlar. Bu durum ultrasonda gözlenebilir. Bu dönemde kalp dakikada yaklaşık olarak 120-160 ritmde atar. Bu yetişkin bir insana göre çok yüksek bir ritimdir. Organsal oluşumlara bakarsak beyin hücreleri oluşmaya başlamıştır. Kollar ve bacakların ana hatları belli olur. İç organlar oluşmaya başlar.

Tekrar anne tarafına bakacak olursak artık annede hamilelik belirtileri dediğimiz belirtiler görülmeye başlamıştır. Bu durum her annede daha farklı olabilir. Örnek verecek olursak bazı anneler hamileliğin bu döneminde hiçbir şey hissetmez ve bunun için endişeye kapılırlar ama hiç ortada endişe duyacak bir durum yoktur. Yapılacak doktor muayenesinde bebeğin ultrasonla sağlıklık görülmesi yeterlidir. İlla ki annenin bu dönemde bulantısı olacak diye bir durum söz konusu değildir. Bazı annelerde sadece hamilelikte bu dönemde sırt ağrıları görülürken bazılarında hiçbir belirti de gözükmeyebilir. Dediğimiz gibi anneden anneye bu dönemdeki belirtiler değişiklik gösterir.

Aramalar: hamileliğin ikinci ayında ne olur, gebeliğin 2. ayında annedeki değişiklikler, hamileliğin 2. ayında anne neler hisseder