8 Eylül 2011 Perşembe

Karın Sıkılaştırma Hareketleri, Karın Germe

Sponsorlu Bağlantılar:

Karın bölgesi herkes için önemlidir. Bunun için egzersiz salonlarında yatarak, ayakta veya evde ya da iş yerimizde oturduğumuz yerden yapabileceğimiz karın kasları sıklaştırma hareketleri vardır. İş yerinde oturduğumuz müddet içerisinde pozisyonumuzu bozmadan düzgün bir şekilde oturmak bile egzersiz sayılır. Kambur oturmak hem vücut anatomimiz için yanlış bir pozisyondur hemde karın kaslarını hiç çalıştırmayacaktır. Bu tip oturmayı alışkanlık haline getirmek; boyun, bel ve hatta omuzda bile ileride sakatlanmalara yol açabilir. Oturduğumuzda dik oturmalı, karın ve bel kaslarını gergin tutmalıyız. Böylece, sürekli dik durarak çalışmak, oturduğumuz süre içerisinde karın kaslarımızı çalışır halde tutar. Eğer bu süre daha fazla uzayacak ise bazı basit egzersiz hareketlerinden faydalanabiliriz. Aşağıdaki resimdeki gibi oturarak bir bacağımızı 90 derece açıyla kendimize doğru yaklaştırma hareketini yapabiliriz.

karın kası geliştirme , oturarak egzersiz , karın inceltme hareketi , karın sıkılaştırma

Bu harekette bacağı kendimize doğru çekerken nefesimizi vermeliyiz. Daha sonra diğer bacağı da aynı şekilde kendimize çekerek harekete devam ederiz. Bu hareketi daha da zorlaştırmak istiyorsak iki bacağımızı birbirine yanyana bitiştirerek yapabiliriz. Bu şekilde oturduğumuz yerde sağlıklı bir şekilde karın kaslarımızı sıkılaştırabiliriz. Karnımızın yan bölgelerini çalıştırmak için aşağıdaki resimde gördüğümüz rotasyon(dönme) hareketini uygulayabiliriz.

karın sıkılaştırma hareketleri, karın kaslarını çalıştırma

Bu harekette dik oturarak ellerimizi başımızın arkasında birleştiririz. Daha sonra sağa ve sola tam dönerek hareketimizi gerçekleştiririz. Bu harekette bedenimizin alt kısmı sabit tutmalı ve sadece gövdemizin üst kısmını döndürmeliyiz. Bu hareket doğru uygulanırsa karnımızın yan bölgelerindeki kaslar çalıştırılmış olur.

Konuyla ilgili aramalar: karın kası germe hareketi , karın sıkılaştırma hareketleri , karın bölgesi inceltme