17 Kasım 2011 Perşembe

Gebelik Zehirlenmesinden Nasıl Korunabilirim?

Sponsorlu Bağlantılar:

En sık görülen ve daha iyimser seyreden gebeliğin sonlarında görülen gebelik zehirlenmesini önlemek mümkün değildir. Tabi yine de her anne için preeklampsi önleme kuralları geçerlidir. Tuz kullanımı bütün hamilelik boyunca yarı yarıya azaltılmalıdır. Hamilelik süresince aşırı kilo alımı kontrol altına alınmalıdır. Normal bir gebelikte 14-15 kilodan fazla alındığında preeklampsi durumu araştırılmalıdır. Yüksek dozda kalsiyum tedavisine hamileliğin ilk dönemlerinde başlanması ve bunun hamilelik boyunca sürdürülmesi gerekir. Yüksek dozda kalsiyumla anlatılmak istenilen normalde gebelikte anne adaylarına önerilen kalsiyumun 3-4 katı fazlasıdır. Yüksek dozda kalsiyum tedavisini ileri yaşlarında gebe kalanlar (37-38 yaş ve fazlası gibi) ve daha önce preeklampsiye bağlı bir düşük yaşayanlar denemelidir. Bunun dışındaki anne adaylarının denemesine gerek yoktur.

gebelik zehirlenmesinden nasıl korunulur gebelik zehirlenmesi önlenebilir mi preeklampsiden nasıl korunabilirim

Gebelik boyunca her türlü belirti durumlarında ve şikayetlerde doktora mutlaka başvurulmalıdır. Hamilelik süresinde en önemli dikkat etmemiz gereken ve en basit olan tansiyonumuzu sürekli kontrol etmemiz gerekir. Tansiyon ölçümü çoğu zaman ihmal edilir fakat ultrason altında bebeğe bakmaktan bile daha önemlidir. Tansiyonun düzenli ölçümünde olası bir preeklampsi durumu ortaya çıkarılacağından erken tanı açısından oldukça önemlidir. Tansiyonu ölçülmeyen bir anne adayında preeklampsi tanınmayabilir. Bu da zaman içerisinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Aramalar: gebelik zehirlenmesinden nasıl korunulur? gebelik zehirlenmesi önlenebilir mi? preeklampsiden nasıl korunabilirim?