19 Aralık 2011 Pazartesi

Penis Nasıl Bir Organdır ve Nasıl Uzar?

Sponsorlu Bağlantılar:

Penis, ergenliği atlatmış yetişkin bir erkekte ortalama olarak 5-9 santimetre uzunluğunda ve 3-5 santimetre çapında silindir biçimli bir üreme organıdır. Penis, cinsel uyaranlara bağlı olarak sertleşir ve sertleştiğinde de boyu hemen hemen iki katı uzar ve çapı da iki kat kadar artar.

penis nasıl kalkar sik nasıl kalkar penisin boyu nasıl uzar

Penisin Boyu Nasıl Uzar? Penis Nasıl Büyür? Penisin boyunun uzamasını sağlayan mekanizma penisin iç yapısında bulunan boşluk ve gözeneklerdir. Normalde bu gözeneklerin içi boştur bu yüzden boyu küçüktür. Cinsel açıdan beyin uyarıldığında penise kan pompalanır ve penisteki bu gözeneklerin içi kan ile dolar. Böylece penisin boyu uzar. Sonrasında ise uyaran biterse penisten kan çekilir ve kısa süre içerisinde eski boyutlarına geri döner.

Penis gövde ve baş olmak üzere iki kısımdan oluşur. Baş kısmında sünnet derisi bulunur ve erkek sünnet olursa bu baş kısmı açığa çıkar. Sünnet olmayan erkeklerde sünnet derisinin içinde kalan baş kısmı, penisin sertleştiğinde derinin çekilmesi ile beraber ortaya çıkar Daha sonra penis eski boyutlarına indiğinde tekrar üzeri bu deri tarafından örtülmektedir. Penisin başı sünnet olmamış erkeklerde elle sıyrılarak da görülebilmektedir.

Penisin başı erkeğin vücudundaki en hassas bölgelerinden birisidir. İçerdiği çok sayıda sinir uçlarının etkisiyle erkek orgazmında en önemli rol bu organındır. Penisin ortasında uretra denilen idrar kanalı bulunur. Mesaneyle (idrar kesesi) bağlantılı olan bu boru, penis başının ucunda bulunan uretra ağzına açılır ve uretra hem meninin hem de idrarın dışarıya atılması görevini yerine getirir.