27 Şubat 2012 Pazartesi

Ateşin Yükselmesi ve Ateşi Düşürmek

Sponsorlu Bağlantılar:

Ateşin yükselmesi

Ateşinizin ne zaman yüksek olduğunu ve bunu kontrol altında tutmak için ne gibi önlemlerin alınması gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Ateş yükselmesini bir derece kullanarak en doğru şekilde saptamanın yanı sıra, bunun sizde neden olduğu bazı değişiklikler de fark edilebilir. Eğer ateşiniz yüksekse muhtemelen aşırı sıcaklık hisseder ve terlersiniz. Gözleriniz daha fazla parlak gözükür ve yanma hissi vardır. Susayabilirsiniz, ağzınız kuruyabilir ve bunların yanısıra başınız ağrıyabilir. Terleyerek fazla sıvı kaybettiğinizden, koyu renkte ve her zamankinden daha az miktarda idrar yaparsınız. Baş ağrınız şiddetliyse, soğuk kompres faydalı olabilir.

ateşi nasıl düşürebiliriz ateş nasıl düşer yüksek ateşi nasıl indiririz

Ateşinizi nasıl düşürebilirsiniz?

Çabuk iyileşebilmek için, yükselmiş olan vücut sıcaklığını kontrol altında tutmak önemlidir. Aşağıdaki önlemleri almanız, nedeni ne olursa olsun yükselmiş olan ateşinizi düşürmekte sizlere yardımcı olacaktır.

* Tavsiye edilen dozda suda eriyen aspirin veya parasetamol alın.

* Bol miktarda, soğuk, alkolsüz içecekler için.

* Üzerinizdeki fazla giysileri çıkarın ve serin bir odada istirahat edin.

* Ateşiniz çok yüksekse vücudunuzu ılık suyla ıslatılmış bir sünger kullanarak silin ve/veya vantilatör karşısında durun.

Bu önlemleri almanıza rağmen ateşiniz yükselmeye devam ediyorsa, doktora başvurun.

Soğuk kompres uygulaması YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Küçük bir tepsinin üzerine, içerisinde su ve buz parçacıkları bulunan küçük bir tas koyun. Bir bezi üçe katlayıp soğuk suya iyice batırın. Bezi sıkın ve alnınızın üzerine koyun, bu sırada ikinci bir bezi aynı suya batırın, işlemi gerektikçe yenileyin.

Aramalar: ateşi düşürmenin yolları, yüksek ateşi düşürmek