26 Şubat 2012 Pazar

Çocuğum Küfür Ediyor Ne Yapayım?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çocuğum kötü sözler söylerse ne yapmalıyım?

Bu zaten çocuktan beklenen bir durumdur. İster tamamen masum bir biçimde olsun, ister ana babalarının yüreğini ağzına getirmek için olsun, çocuk okulda ya da sokakta öğrendiği birkaç küfrü ağzına alacak, açık saçık sözler kullanacaktır. Sanırım, kızmak, incinmiş gibi yapmacık tavırlar takınmak yararsızdır. Çocuğun öğrendiği ilk kaba saba sözlerden bazılarının bizim ağzımızdan çıkmış olduğunu hatırlayalım.

çocuğun küfretmesi çocuğum küfür öğrenmiş ediyor

Bu dili sevimli bulmuş gibi yapmak ya da duymazlıktan gelmek de o kadar yerinde görülemez. Çocuk, bazen, sizin bu sözcüklerin anlamını bilmediğinizi sanarak, ufak bir gösteriş yapma hevesine kapılır. Ona yanlışını gösteriniz. Böylece hevesi biraz kırılır. Bazen kendi söylediğini kendi de anlamaz. Çocuklar bazen sokakta öğrendikleri ingilizce küfürleri bile birbirlerine alamını bilmeden söylerler. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Çocuğunuza sizin kelime dağarcığınızın ve bilgi düzeyinizin onunkinden fazla olduğunu gösterecek olursanız yatışacaktır. Sonra şunu ekleyiniz, bu yaptığın herkesin yanında dişlerini, burnunu parmakla karıştırıp temizlemek gibi kötü bir davranıştır.

Aramalar: çocuğum kötü sözler söylerse ne yapmalıyım, çocuğum argo konuşuyor ne yapmam gerek