23 Mart 2012 Cuma

Cinsel Birleşme (Çiftleşme)

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇİFTLEŞME - (CİNSEL BİRLEŞME)

Erkek cinsel organının, bir dişinin vücuduna girişi çiftleşme ya da cinsel birleşme diye adlandırılır. "Çiftleşme" kelimesi Latince 'koito'dan gelmektedir. Ko = beraber, ire= gitmek. Yani beraber gitmek, beraber olmak anlamına gelir. Hıristiyan dini için 'çiftleşme, başlı başına çocuk meydana getirme sebebiyle yapılan bir birleşme olduğu halde, evli eşler arasında varolan aşkın bir belirtisi diye algılanmasına da izin verilmiştir. Bugün hamileliği önleyici yöntemlerin bulunması bu iki işlemi birbirinden ayırabilmektedir. Ve çiftleşme giderek cinsel gerilimden kurtulmak, ortak bir cinsel zevke varmak ve ortak sevgiyi belirtmek anlamında da kullanılmaktadır.

çiftleşme nedir cinsel birleşme nedir seks yapmak sevişmek

Başlıca sorun, kadının, özellikle erdense (bakire), cinsel uyanışı için çok daha uzun zamanı gerektirmesidir. Bu nedenle, erkeğin penisini dişinin vajinasına sokmadan önce epey zaman harcaması gerekmektedir. Sarılmak gibi bedensel temas, göğüslerin okşanması, karına ve kalçaların iç kısmına hafif hafif dokunuşlar ve klitorisi, vulvayı okşamak için gezinen eller ağır ağır kadını verici bir düşünce düzeyine getirecektir. Bu durum da vulvanın tam içindeki bezlerin salgılarının artmasıyla görülür, sonunda, vajinanın gerisi ıslaklaşır. Bu salgılar aynı zamanda penisin, vajinaya girmesini kolaylaştıran kayganlığı sağiar. Erkek prezervatif kullanmaya karar verdiyse, bu kayganlığı elde edebilmek için özel bir krem (bu krem tüp içinde, eczanelerde satılmaktadır) kullanmalıdır, çünkü ilk çiftleşme acı verici olabilir.

Çiftleşme için hazırlıklı olmayan bir kadına karşı yapılan zorlayıcı kaba atılımların duygusal sakıncaları abartılmıştır. Fakat böyle durumlarda duygusuz bir adam tarafından yapılan ilk yaralayıcı birleşme, kadında huysuzluk yaratabilir ve aralarındaki duygusal ilişkiden başka aşk bu durumu düzeltemediği için cinsel ilişki de bozulur. Özetle tüm bir cinsel uyuma varabilmek zamanı gerektirir.

Kız bir kere heyecanlandıktan sonra, erkek penisini yumuşaklıkla idare ederek kızlık zarının üstüne getirmeli ve vulvadaki tüylerden hiç birinin araya girmemesine dikkat etmelidir. Eğer kız erkeği üzerine alıp bacakları açık, dizleri bükülü, sırt üstü yatarsa penis daha kolaylıkla idare edilebilir. Bu pozisyonda erkek kadının üstündeyken ağır ağır ve hafifçe penisini vajinaya sokar, sonra da geri çeker. Aynı hareket tekrarlanır ve her seferinde penisi biraz daha içeri iter. Vajinayı çevreleyen kasların açılması ve zarın gerilmesi için gereken zamanı yavaş yavaş hareket ederek sağlamaktadır. Ağır hareket ederse az zaman sonra vajinanın penisi bütünüyle içine aldığını görecektir. Ayni işlemi acele yapmaya kalkarsa kadına acı verecek, bu acı da kasları gererek daha fazla acıya sebep olacaktır. Fakat yumuşak bir girişle çiftleşme doğal gidişini devam ettirir, penis vajinanın derinliklerine girer ve öne doğru yapılan itme hareketi erkeğin boşalmasını sağlar. Sperma'nın bırakılışından sonra penisin ucu çok duyarlı olur ve sertlik azalmaya başlar. Duyarlılık yalnız birkaç dakika sürer, fakat bu süreç sonunda erkek eşinin üstünde rahatlamış olarak yatacaktır.

Bu sırada kadın da bir boşalıma ulaşabilir, fakat bu pek olağan değildir. Dişideki cinsel gerilimi dağıtmak için erkeğin parmaklarıyla klitorisi yavaş yavaş okşaması kadını boşalıma götürür. Cinsel birleşim çiftin istediği kadar tekrarlanır, bir kadının önceki birleşimlerden acı duyup duymadığına bağlıdır. Fakat ilk birleşmeden sonra, erkek penisin daha rahat hareket ettiğini ve vajinanın etrafındaki kasların hemen gevşediğini fark edecektir. Cinsel beraberlikler artık uyum kazanmaya başlamıştır. Bu uyuma erişmek, heyecanlanması daha güç ve erden olması daha mümkün kız için hayli zor olduğundan erkeğin sabırlı, şefkatli ve dikkatli olması gerekir.