11 Mart 2012 Pazar

Doğumda Uygulanan Anestezi Türleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumda Anestezi Türleri

Doğum sırasında herhangi bir ağrı kesici isteyen kadınlar için pek çok seçenek vardır:

Analjezikler ağrıyı dindiren ilaçlardır. Doğum sırasında ağrının bir an önce kesilmesi gerekir; bu yüzden pethedine gibi ağrı kesiciler iğne ile enjeksiyon yoluyla verilir.

Anestezikler ağrının bilinçli duyulmasını önleyen ilaçlardır. Bu ilaçlardan alınca çevremizde olup bitenlerin ayrımına varamayız ve tabii bilincimizi yitiririz. Doğumun her anını yaşamak isteyen kadınlar bu ilaçları kullanmayı kabul edemez.

— Diğerleri sedatifler duyduğunuz sıkıntıyı hafiftiletir, sizi rahatlatır, uykunuzu getirir. Hipnotikler uyku ilaçlarıdır. Trankilizanlar gevşemenizi, daha az üzülmenizi sağlar.

Bu ilaçların tümü annenin kanına verildikten hemen sonra plasentadan geçerek bebeğin vücuduna girer. Hepsinin bebek üzerinde ne kadar az olursa olsun kötü bir etkisi olur. Kasılmaların verdiği acıyı hafifletmek için bebeği hiç etkilemeyen, anneye duyularının denetimini ortadan kaldırmayacak, yalnızca yerel anestezi yapacak bir ilaç en iyi çözümdür. Epidural anestezi bu koşulların hepsine uyar.

epidural anestezi epidural doğum

Uterus ve doğum kanalından beyine ağrılı uyaranlar taşıyan sinirleri uyuşturur (diş hekiminin yalnızca bir dişin sinirini uyuşturduğu gibi); bilincinize hiçbir etki yapmaz. Epidural anestezi yaptıracaksanız doğum sancıları şiddetlendiği zaman isteyin. Hemşire o zaman uyuşturucu maddeyi vücudunuza verecek bir anestezist çağıracaktır.
Aramalar: ağrısız doğum nasıl yapılır? epidural doğum, prenses doğum