29 Mart 2012 Perşembe

Penisin Normal Büyüklüğü Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Normal Bir Penisin Boyu Nedir?

Tarihimi­zin en  büyük soruların­dan biri budur işte. Her erkek, hemen  hemen  bu harika organın varlığı­nın farkına vardığı an­dan itibaren  bu sorunun cevabını aramıştır­. Penisi­nin boyutları konusun­da hiç bir kaygısı ya da kuşkusu olmayan erkeğe pek seyrek rastlanır­. Hatta, normalden  çok büyük penise sahip olanlar bile ellerinde olanla yetinmez bunun üstüne bir de «Keşke biraz daha uzun olsaydı...» diye üzülürler.

normalde penis boyu nedir penisin büyüklüğü ne kadar olmalıdır penis kaç cm olmalıdır

Boyutlara bu denli önem verme alışkanlığı bir takım tuhaf davranışlara yol açar çoğu kez. Örneğin, bir mahalle hamamın­da olsun, bir kulübün soyunma odasın­da ya da her hangi bir plaj kabinesinde olsun, ilk kez karşılaşan erkekler birbirleri­ni çıplak gördüler mi hemen  birbirleri­nin penisine bakarlar. Çabucak çoğu kez hiç çaktırmadan penisi ölçer, kendininkiyle kıyaslar, sonra da, o sırada yapmakta oldukları iş neyse, ona dönerler. Ha t­ta genel abdesthanelerde bile iki yanı gözleyen, kafadan ölçüp biçip bir kıyaslama hesabını yapanlar çoktur. Özel kulüplerin bir çoğunda, düşünceli davranan idare, helaların karşısına geniş, büyüteçli aynalar koymuştur ki, bunları kullanan beyler karşıların­da bir erkek fili bile mutlu kılacak penisler görüp sevinsinler.

Ne yazık ki bu tür penis olimpiyatların­da kazanmak diye bir şey yoktur. Kendininkinden  daha büyük organlar gören  erkek üzülür; korkuları­nın yerinde olduğuna inanır­. Soyunma odasın­da o gün en  büyük penise sahip olan ise pek fazla mutlu olamaz. Daha görmediği ama bir gün görebileceği nice büyük organlar olduğunu düşünüp üzülür.

Belki de bu umutsuz arayışın gerisinde yatan nedenlerden  biri de, baba ile oğulun penisleri arasındaki çok büyük farktır­. Üç dört yaşlarındaki bir çocuğa babası­nın organı kendisininkine oranla ulaşılmayacak kadar büyük görünür. Ancak yıllar sonra, ergenlik çağına eriştiğinde yetişebilir çocuğun penisi babanınkine. Ama o zamana değin de olan olmuştur. Çoğu erkekler, babaları­nın penisine yetiştiklerinden  hiç bir zaman tam emin olmazlar.

Penisin Normal Uzunluğu Ne Olmalıdır Öyleyse?

Bir gün Abraham Lincoln'e sormuşlar; Bir adamın bacakları­nın uzunluğu ne olmalıdır_ diye. O da, biraz düşündükten  sonra şu cevabı vermiş: "Bana kalırsa, gövdesinden  yere uzanacak kadar uzun olma­sı normaldir­." Gerçekçi bir açıdan bakıldığında, bir adamın penisi kendi gövdesinden  kadı­nın döl yoluna uzanacak kadar uzun olmalıdır­. Sperma döl yoluna döküleceği yerde dışarı dökülmediği sürece üremek daha kolay olur. Penisin boyutları kalıtım ile ilgili olup babadan oğula aktarıldığına göre, penisi döl yoluna ulaşamayacak kadar kısa olan bir adamın zaten  oğlu olmaz. Gerçekten  kısa penisli bir ırk olsaydı, daha yarım milyon sene önce soyu tükenirdi.

Penisin boyutları (uzunluk, çap ve de diğer ölçüleri) ile kadın­da cinsel orgazm meydana getire­bilme yeteneği arasın­da uzak yakın hiç bir ilişki bulunmamaktadır­. Kadın­da orgazmın gerçekleşmesine yol açan uyarı bölgeleri­nin hemen  hepsi dış üreme organlarında, yani klitoris, iç ve dış dudaklar ve çevresinde toplanmıştır­. Bu uyarı bölgeleri arasın­da döl yolunun en  alt üçte biri yer alır ki, ergenlik çağını aşmış her penis buralara kolaylıkla ulaşa­bilir­. Her sanat çabasın­da olduğu gibi, cinsel birleşmede de mühim olan nicelik değil niteliktir­.

Bununla birlikte, penis boyutları üzerinde bilimsel incelemeler yapan araştırmacıların bu incelemelerinden  anlaşıldığına göre, sertleşmiş penisin ortalama olarak uzunluğu onbeş santimetre kadardır­. Penisin boyutları 11 ile 18 santim arasın­da farklılık gösterir­.