27 Mayıs 2012 Pazar

Hızlı Kilo Vermek Zararlı Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hızlı kilo vermenin sağlık yönünden sakıncası var mıdır?

Hızla verilen kilolar genelde fazlasıyla geri alınır. Önemli olan sağlıklı kilo vermektir.

Hızlı kilo vermenin zararı var mı?

Hızlı kilo veren kişilerin safra keselerinde taş oluşumu riski artabilmektedir ve ayrıca bu kişilerin kanlarındaki ürik asit düzeylerinde artış olabilmektedir. Bunun için kilo verirken düzenli bir şekilde kandaki ürik asit düzeylerine bakılmalıdır. Yine kilo verirken safrakesesi ultrasonu da baktırılmalıdır. Ürik asit düzeyinin artmasıyla birlikte böbrek taşı oluşumunu önlemek amacıyla kilo verirken en az günde 2 litre su içmek gereklidir.

Hanımlarda hızlı kilo verme adet bozukluğu ve hatta adetin kesilmesi gibi önemli sorunlara sebep olabilir. Bundan ötürü yavaş yavaş kilo vermek sağlık açısından daha faydalı ve doğrudur.

Kısa sürelerde fazla kilo veren kişilerde halsizlik, saç dökülmesi ve bitkinlik gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Kandaki potasyum ve sodyum düzeylerinde oluşacak değişimler kalbin atım bozukluğunaa neden olabilir. Aslında önemli olan yavaş kilo verilmesidir. Hızlı kilo verenler sonradan bu kiloları tekrar aldıkları için yarar yerine her türlü bu durumdan zarar görmektedirler.