13 Mayıs 2012 Pazar

Loğusalık İdmanı (Loğusalık Hareketleri)

Sponsorlu Bağlantılar:

1. Kalça kasları çalışması: Sırt üstü yatılır. Bacaklar biraz çekilir. Dizler dışarıya doğru gevşek bırakılır. Sonra dizler sıkıştırılır ve perine kasları gerilir. (Anüs de sıkıştırılır ve içeriye doğru çekilir). Dizleri aralarına konan bir yastığın ya da yar dımcının direncine karşı mümkün olduğu kadar sıkıştırmalıdır. Çalışma birkaç kez tekrarlanır.

lohusalık dönemi egzersiz hareketleri , loğusalık cimnastiği

2. Kalça çalıştırılması: Sırt üstü yatılır. Kollar başın arkasında kavuşturulur. Bacaklar çekilir ve yukarı kaldırılır, sonra kalça ve perine kasları gerilir (idrar torbası doluyken idrarın tutulması gibi). Kalça yavaşça kaldırılıp indirilir. Gevşeme için ara verilir, sakin karın solunumları yapılır. Çalışma birkaç kez tekrarlanır.

3a. Karın derisini gerginleştirme çalışması: Sırt üstü yatılır. Kollar, vücuda bitişik ve paralel uzatılır. Bacaklar sırayla indirilip kaldırılır.

3b Biraz daha ağır çalışmadır. Bacakların ikisi birden kaldırılıp indirilir.

3c Sağ bacak yukarı kaldırılır. Baş ve vücudun üst kısmı hafifçe yerden kaldırılır. Yana uzatılmış olan sol kol sağ bacağın dizine dokundurulur. Sırt üstü yatarak vücut gevşetilir. Sakin karın solunumu yapılır. Çalışma, sol bacak ve sağ elle tekrarlanır.

4. Vücut hatlarını İnceltme çalışması: Yüzükoyun yatılır. Bacak ve kollar uzatılır, aynı anda yerden kaldırılır. Gevşeme için ara verilir. Sakin karın solunumu yapılır. Çalışma birkaç kez tekrarlanır.