21 Mayıs 2012 Pazartesi

Nasıl Sağlıklı Zayıflanır?

Sponsorlu Bağlantılar:

SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN ÖLÇÜSÜ

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak ve zinde bir yaşamı sürdürmek için "kalorilerde çok küçük bir kısıtlama" ve "bedensel hareketlerde çok yavaş bir artış" yapmak yeterlidir, işte bu basit formül, sağlıklı ve zinde yaşamın anahtarıdır.

Ortalama ölçülere sahip bir yetişkin günde yaklaşık 2400 kalori alır. Günlük yaşam ve iş düzeni içindeki hareketsizlik yakılan kaloriyi 2300 dolayında sınırlar. İşte aradaki bu 100 kalorilik fark, pek çoğumuzun önce bel çevresinde başlayan ve giderek bütün vücudu saran fazla yağ tabakasının, başka bir deyişle şişmanlığın nedenidir. Bu 100 kalorinin ayarlanmasıyla şişmanlamaya son verebiliriz. örneğin günde bir bardak şekerli çayı eksiltmek, ya da yarım saat yürümek, bunu sağlamak için yeterlidir.

Zayıflamak isteyenlerin dikkatine sunacağımız önemli bir nokta da "haftada yarım kilo" dan fazla bir zayıflama çabasına girmemeleridir. Bu ölçüden daha hızlı bir zayıflama, sizi ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştırabilir.

Haftada yarım kilo zayıflamak, günde aldığımız kaloriden 500 kalori fazlasını yakmak demektir. Yani bir haftada, aldığımız toplam kaloriden 3500 kalori fazla harcamamız gerekiyor. 3500 kalori, yarım kilo yağa eşittir.

Sağlıklı bir zayıflama rejiminin esası, bir yandan dengeli beslenmeye, öte yandan bedensel hareketlere bağlıdır. Yalnızca yiyeceklerinizi kısarak, hele bilinçsiz bir şekilde aç kalarak zayıflamayı denemeyin. Vücudun mutlak gereksinimi olan besinleri dengeli biçimde yemeniz, ama bunun yanı sıra, aldığınız kaloriden fazlasını da hareketlerle tüketmeniz en uygun ve sağlıklı yoldur.