2 Mayıs 2012 Çarşamba

Süt Çocuğu Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumdan birinci yaşın doldurulmasına kadar geçen süreye süt çocuğu dönemi adı verilir. Eğer doğum evde yapılmamışsa, doğum yapan anne birkaç gün sonra bebeğini alarak evine döner. Hemşire ya da ebe, bebeğin beslenmesi ve bakımı için anneye önerilerde bulunur. Eğer doğum sırasında ve sonra bebekte bazı özellikler saptanmışsa, ilgili doktor, anne-babayla bebek üzerinde bilgi verir, nasıl bir tedavi uyguladığını anlatır ve bundan sonra nasıl hareket edilmesi gerektiği hakkında önerilerde bulunur.

sütçocuğu nedir

İleride ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar karşısında gerekli tedbirlerin alınabilmesi için, anne-babanın bebekleri hakkında her şeyi bilmeleri gereklidir.

Bir çocuk doktoru, bebeği yalnızca hastalık yönünden tedavi etmez, anne-babaya beslenme, hastalıkları önleyici tedbirler ve uygulanması gerekli aşılarla ilgili açıklamalar yapar, önerilerde bulunur. Devlet, yalnızca bebeklerin değil, herkesin zamanında aşılanmasını sağlayacak birçok olanaklar hazırlamıştır. Anne-babalara devletin sağladığı her türlü yardımlar anlatılır ve yararlanmaları tavsiye edilir.