21 Haziran 2012 Perşembe

Nasır Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

NASIR

Nasır, çok görünen bir rahatsızlıktır. Ayakta, ayakkabının en çok basınç yaptığı yerlerde ve yine bu sebeple yıpranmanın en ziyade olduğu ayak tabanı sırtlarında görülür.

Nasırdan kurtulmanın iki yolu vardır: Ayağa uygun şekilde yapılmış hafif ve yumuşak ayakkabı giymek, ayağın şeklinde, bilhassa kemerinde bulunan kaslardaki zaafı eğer varsa idmanlarla düzeltmek. Ayakkabının iyisi mutlaka pahalısı değildir. İyi ayakkabı, rahat ayakkabıdır. Öyle zannediyorum ki hazır ayakkabılara oranla sipariş üzerine yapılan ısmarlama ayakkabılar daha çok nasır yapmaya eğimlidirler. Hazır ayakkabı alırken insan giye çıkara bir iyisini bulabiliyor. Halbuki kendi kalıbı diye yapılan ayakkabılarda rahatlık kontrolü yapmaya pek imkan kalmıyor.

Bu iki nokta yoluna konmadan nasırdan kurtulmak hiç de kolay değildir. Nasırı kestirmek, yumuşatıcı patlar veya yakılar kullanarak çıkartmak, berbere gidip saç kestirmek gibi birşeydir. Nasır en kısa zamanda yerine gelecektir. Cerrahi olarak çıkartmada da bahsedilen tedbirler alınmadıkça pek kesin tedavi yoktur.