20 Ağustos 2012 Pazartesi

Hamilelikte Baş Dönmesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte baş dönmesi neden olur?
Hamilelik sırasında kan dolaşımı değişir. Kanın toplam miktarı artar, plasentayı beslemek üzere yeni bir devre oluşmuştur, kalbin atışları hızlanır.

Normal olarak, kalp sorun çıkarmadan bu ek çalışmayı yüklenir ancak annelerin kalp kaynaklı olduğunu sandıkları bazı rahatsızlıklar görülür. Bu, basit bir "başdönme" hissinden, soğuk terle birlikte baş gösteren bilinç kaybı hissi gibi derin ve pek hoş olmayan rahatsızlıklara kadar gider. Bu sıkıntılar ağır hastalık niteliğinde değillerdir. Sinirsel kaynaklıdırlar. Çünkü hamilelik her zaman az çok sinir sisteminin durumunu etkiler.

Eğer bir rahatsızlık hissediyorsanız, uzanın ve bacaklarınızı yukarı kaldırın ki kan başınıza doğru aksın.

Bu tür sıkıntıları önlemek için sabahları aç kalmayın, ani sıcaklık farklarından ya da çok sıcak bir yerde zaman geçirmekten sakının. Eğer bu rahatsızlıklar sık oluyorsa ve araba kullanıyorsanız, rahatsızlığın yaklaştığını hissettiğinizde durun. Bu, daha ihtiyatlıdır.

Hamileliğin sonunda, bazı kadınlar sırt üstii yattıklarında, baygınlığın kıyısında olduklarını hissederler. Bu etkileyici ancak önemsiz rahatsızlığı yok etmek için, sol tarafa yatmak ya da yastıklara dayanarak yarı oturmak yeter. Bu çok özel rahatsızlık, rahmin, üst ana toplardamarı, vücudun bütün üst kısmının toplardamar kanını kalbe gotüreıı büyük damarı sıkıştırmasına bağlıdır. Dizlerin altına bir yastık da konabilir, liazen arkaya kayar, bel yere değer ve ana toplardamar sıkışmaktan kurtulur.

Bazen can sıkıcı ve etkileyici olsalar da, bu sıkıntıların hiçbir zararı yoktur. Ancak eğer fazla sık oluyorlarsa, hekime bundan söz etmek gerekir.

Aramalar: gebelikte mide bulantısının nedenleri nelerdir? hamileyim ve midem çok bulanıyor ne yapabilirim? gebelikte baş dönmesi nasıl önlenir?