14 Ağustos 2012 Salı

Prematüre Bebeğin Cilt Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Prematüre bebeğin cilt bakımı:
Yenidoğan bir bebeğin cildi sizin cildinizden çok daha ince ve son derece hassastır. Bu nedenle dış etkenlerle kolayca enfekte olabilir ya da alerjik tepki verebilir. Bebeğinize uygun bir cilt bakımı uygulamanız çok önemlidir.

Yenidoğan bebeklerde cildin kurumaya eğilimli olması nedeniyle nemlendirici kremler kullanılması faydalı olabilir. Ancak kullanılacak kremler nötral pH'da, alkolsüz, parfümsüz ve kokusuz olmalıdır.

Bebekte pişik sorunu:
Bez bağlanan her bebek, özellikle bez bölgesinde pişik adı verilen cilt problemleri yaşayabilir. Bu sık görülen rahatsızlığı kolayca fark edebilirsiniz; bebeğinizin poposu kırmızı ve iltihaplı olur, bez bölgesinin çevresinde kabarıklık görülür. Bebek özellikle bez değiştirirken ağlar ve huzursuzdur.

Pişik tedavisinde asıl olan bebeğinizin poposunun ıslak veya nemli bırakılmamasıdır. Bu nedenle sık sık bez değiştirilmelidir. Özellikle kıvrım yerlerinin ıslak/nemli kalması engellenmelidir. Gerekirse pişik kremleri kullanılabilir.

Pudra, deri gözeneklerini tıkama ve çok daha önemlisi bebeğin solunum yollarına kaçıp uzun süreli akciğer hastalıklarına yol açma riski nedeniyle kullanılmamalıdır.

Aramalar: pişik nasıl geçer? pişik kremi mi pudra mı sürmeli? pişik nasıl önlenir? bebeklerde pişiğin tedavisi nedir?