3 Eylül 2012 Pazartesi

Ayak Ağrıları Nasıl Önlenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

AYAK AĞRILARI NASIL ÖNLENİR?
Ayak ağrılarına engel olmak için her şeyden önce doğru durmak ve doğru yürümek gerekir. Özellikle, yapılan işe göre ayakkabı giymek şarttır. Bütün gün ayakta duran veya her yere koşturan insanlar alçak veya orta boyda ökçeli ayakkabı giymelidirler. Eve gelince ayakkabıları kalıplarına koymak ve böylece içlerinin buruşmasını önlemek gerekir. Ayakkabılar ne büyük, ne de dar olmalı, ayağı tam olarak sarmalıdır. Ayakkabı derisi hava almalıdır. Her gün aynı ayakkabıyı giymek sağlık için iyi değildir. En az iki çift ayakkabıya sahip olup bir gün birini, ertesi gün diğerini giymelidir. Tabi ayakkabınız ikiden fazla olunca aynı ayakkabıyı daha seyrek giymelisiniz.

Her gün temiz çorap giymek gerekir. Tek çorabımız bile olsa onu her gün çıkardıktan sonra yıkamalıyız. Uzun süre ayakta kalınca, uzanarak, ayakları uzatarak veya ayak parmaklarını oynatarak ayakları mutlak surette dinlendirmek gereklidir.

Ayaklarınıza devamlı özen gösteriniz. Aşırı kilolarımız da ayak sağlığımız için ciddi sorun teşkil ederler. Çok şişmanlayan insanları bazen ayakları çekemez ve yürürken ayakları ağrır.

En önemlisi, tatilde ve fırsat buldukça temiz bir toprakta veya çayırlıkta çıplak ayak gezerek ayaklarınıza en iyi ve en doğal jimnastiği yaptırınız.

Aramalar: Ayak ağrısı nasıl geçer? ayakların ağrımaması için ne yapmak gerekir? ayak ağrısı nasıl önlenir?