23 Eylül 2012 Pazar

Doğal Kozmetikler

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğal Kozmetik
Çağımızın doğaya dönme ilkesi, bazı makyaj uzmanlarınca da değerlendiriliyor. Fakat çoğu uzmanlar bu konuda uyarıda bulunuyorlar. "Tanrı yarattı diye her bitkiyi bir kimya fabrikasını üretiminden üstün tutmayın! Bazı mantarlar da doğada bulunurlar. Ama öldürücü bir zehirdirler." diyorlar.

Dünyamızda 43 bin çeşit yararlı, tedavi edici, gençleştirici ve bakım sağlayan bitki türü vardır. Fakat hepsi de ilkel şekliyle kullanılır halde değildirler. Bazılarının bilinmeyen yönleri, en azından alerjik tepkilere yol açabilir. Doğal maddelerin yol açtığı rahatsızlıkların tedavisi kimyasal maddelerinkine oranla çok daha güçtür. Çünkü fabrikada hazırlanan malzemelerin içerikleri titizlikle incelenmektedir. Ayrıca bu üreticiler doğal maddelerin yanı sıra bunları tamamlayan, daha kullanılır hale getiren yapay maddeler de kullanmaktadırlar.

Kremlerin yağların hiç açılmadıkları halde kullanım süresi en fazla üç yıldır.İçinde koruyucu madde bulunmayan kozmetik ürünleri hemen kullanılmalıdır.

Makyaj malzemesini kendisi hazırlayanlar, bir uzman tavsiyesini mutlaka almalı, bunu çok küçük miktarlarda kullanmalı, cildini tehlikeye sokmamalıdır.