2 Eylül 2012 Pazar

Varis Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Varis:
Ayaklarda veya bacaklarda, varis öncüleri diyebileceğimiz incecik toplar damarları veya bu toplar damar ağını gören kadının korkuyla canı sıkılır. Varis bir toplar damar hastalığıdır. Damar çeperlerinin zayıflamasından ileri gelir. Bacaklara giden kan bu yüzden çabuk toplanamadığından bacaklarda ya da ayaklarda şişkinlik olur. Toplardamarlardaki kan akımının ve bu toplardamarlardaki kapakçıklarda meydana gelebilecek bir bozukluk, sağlık için olduğu kadar güzelliğe de zararlı iri varis salkımları halini alabilir. Bu hastalığın her safhası için tedaviler mevcuttur. Ancak zamanında yapılan bir müdahale, ağır ağır gelişen hastalığın önüne geçecektir.

Varisin ilk belirtileri, baldırlarda ağrı, kramp, çabuk yorulma, ayak bileğinde şişler ve bir süre sonra mavi mavi görülen damarlar olur.

Varis nasıl geçer?
Varisin tedavisinde; varis çorapları, ayakları yukarı kaldırarak dinlenme ve yürüyüş ancak başlangıç halindeki varisler için faydalıdır. Salkım veya iri hale gelmiş varisler için en iyi yol varisin ameliyatla çıkartılmasıdır. Toplar damarların birbirleriyle pek çok bağlantıları olduğundan, varis çıkartılınca herhangi bir dolaşım bozukluğu meydana gelmez. Bunun yanında, damarları sertleştirici bazı ilaçların varis içerisine şırınga edilmeleri de faydalı olur.

Aramalar: Varisin nedenleri nelerdir? Varis nasıl önlenir? Varisten nasıl korunulur?