20 Kasım 2012 Salı

Acımarul ve Acımarulun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ACIMARUL
Latince adı (CICHORIUM INTYBUS L) dir. Ekilmemiş arazide, yol kenarlarında, tarla kenarlarında, çalılıklarda bulunur. Sıkı toprağı seven bir bitkidir.

Avrupa'da diğer birçok şifalı bitkilerle birlikte acı marulun keşfi de Sebastian Kneipp tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu bitki Kneipp tarafından mide, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılmıştır.

Acımarul, yabani hindiba adlı şifalı bitkiye çok benzer ve birlikte kullanılabilir. Hatta bu iki ottan yapılacak çaya bir miktar da nane ilave edilirse enfes olur. Bu çay ilk ve sonbahar kürlerinde kullanılırsa çok iyi neticeler alınır. Bu çayı yapmak için acımarul ve yabani hindiba otlarını kökleri ile birlikte kullanınız. Eşit miktarda da nane yaprağı ilave ediniz. Elde edilen karışımdan iki tatlı kaşığı miktarı 1/4 litre soğuk suyun içine bırakıldıktan sonra kaynatılır. 2 Dakika dinlendirildikten sonra içilir. Kür için bu çaydan sabah, akşam birer su bardağı içilir.

Acımarulun kökü, yaprağı, gövdesi ilaç olarak kullanılabilir. Kanı temizler. Mideyi kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Karaciğer, safrakesesi ve mide rahatsızlığı çekenlere ve bilhassa basurdan şikayetçi olanlara ilkbaharda bol bol acımarul çayı içmelerini tavsiye edilir. Acı marulun nasıl bir bitki olduğunu bilmeyenler için altta detaylı bir resim koyuyorum.

acımarul acı marul bitkisi