18 Kasım 2012 Pazar

İktidarsızlık

Sponsorlu Bağlantılar:

İKTİDARSIZLIK
Erkeğin cinsel ilişkide bulunamaması halidir. Her erkek bu durumu iyi bilir. Ünlü Alman düşünürü Johann W. Goethe'nin de başından bu durum geçmiş ve bu konuda bir şiir bile yazmıştır. Goethe'nin bu şiiri: Ne de uyanmaz imişsin, Lanet olası uşak, aldatıp efendini bak, en güzel mutluluktan ettin.

İktidarsızlık genellikle garip bir şekilde, (çoğu kez) erkek bir kadınla ilk kez birlikteyken ve en yüksek performansını göstermek istediği zaman ortaya çıkmaktadır. Psikologlar buna zifaf yani gerdek gecesi iktidarsızlığı derler.

iktidarsızlık nedir

Daha karmaşık halleri kronik (ereksiyon) yani cinsel organın dikleşmemesi sorunlarıyla ortaya çıkar. Genç erkeklerde bunun nedeni hemen tümüyle ruhsaldır (Başaramama korkusu). Daha yaşlılarda ise, (örneğin şeker hastalığı gibi) organik gibi nedenleri vardır. Nikotin, alkol alırken ölçüyü kaçırmak bazı (şehvet öldürücü) ilaçların yan etkisi de diğer nedenler arasındadır. Kendini aşırı iş yükü altında hisseden erkeklerde de aynı durum izlenmektedir.

Genellikle en uygun şikayet, "Seksi istediğim zaman yapamıyorum" şeklinde ifade edilmektedir.

Bunda çağdaş kadının da kabahati bulunuyor mu? Hemen tüm iktidarsızlık hallerinde ruhsal ve fiziksel nedenler birbiriyle ilişkilidir. Ne kadar çelişkili gözükse de, erkeğin iktidarsızlığı, kadının soğukluğu, genelde tahrik edici ilaçlarla değil, tam tersi sakinleştirici ilaçlarla tedavi edilebilir.

Viyana Tabipler Birliği Psikoterapisti Dr. Heinrich VValInöter, "İktidarsızlığın en büyük nedeni gerilimdir!" diyor.

İlgili aramalar: iktidarsızlık nedir? iktidarsızlığın nedenleri nelerdir?