21 Aralık 2012 Cuma

Atardamar Kireçlenmesinin Doğal Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

ATARDAMAR KİREÇLENMESİ



Genel bilgiler: Atardamar kireçlenmesinin çeşitli nedenleri vardır. Bazı insanlar bu hastalığa yatkın olurlar. Doğal olmayan hayat tarzı, ileri yaş da nedenler arasındadır. Damarların esnekliğini kaybetmesi, aşırı yağlanması ve kireçlenmesi bu hastalığa sebep olur. Ayrıca damar duvarında toplanan kalıntılar da bu hastalığa sebep olan faktörlerden sayılır. Hastalığın en iyi tedavisi alışılmış yanlış hayat biçimini köklü bir şekilde değiştirmektir.

Beslenme: Başlangıçta tamamen doğal gıdalarla beslenmeli, sebze ve meyveler pişirilmeden alınmalıdır. Sonradan tamamen bitkisel yiyecekler alınır. Haşlanmış buğday, yulaf, arpa, çavdar, mısır vs. yenir. Tuz azaltılır.

Su uygulaması: Günde birkaç defa kollar soğuk su ile yıkanır. Akşamları ise ayaklar önce sıcak, sonra soğuk su ile yıkanır. Bütün vücut fırçalanır. Kneipp kürü uygulanır.

Atardamar kireçlenmesi için şifalı çaylar: Dereotu, benekli eğreltiotu, kayışkıranotu, ökseotu, atkuyruğu ve akdiken adlı şifalı bitkilerden yapılan çaylar içilir.