10 Aralık 2012 Pazartesi

Kiraz ve Kirazın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

KİRAZ (PRUNUS AVİUM)
Gülgiller familyasından olan kiraz çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve yetiştirilen bir meyvedir. En sevilen yaz meyvelerden biri olan kirazın faydaları gün geçtikçe daha fazla gün yüzüne çıkmaktadır. A vitamini, bol miktarda B grubu vitaminleri, C vitamini ihtiva eder. Bunun yanısıra kalsiyum, potasyum, fosfor, demir gibi mineralleri içerir. Bol lifli bir yiyecektir. karotin bakımından da zengindir. Kirazın reçeli, hoşafı, çayı yapılmaktadır. Kirazın sapları da oldukça şifalı olduğu için saplarından da çay yapılarak yararlanılır.
kirazın faydaları, kiraz sapının faydaları, kiraz resmi, kiraz fotoğrafı

KİRAZIN FAYDALARI
Kiraz hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür. Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Kanı temizler. Ağrıyı keser. Bir avuç kiraz yenildiğinde ağrı kesici bir tablet etkisi yaratır. Yine enfeksiyona karşı vücudun direncini arttırır. İçerisinde bulunan antioksidan maddeler ve beta karoten yardımıyla kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Sakinleştirir. Cildi güzelleştirir. Yağ yakar. Kiraz suyunun yaşlanma etkilerini geciktirdiği de belirtilmektedir. Beyin sağlığı için de faydalı olan kiraz Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini azaltır. Yenildiğinde mutluluk hissi verir. Menopoz dönemindeki kadınlara oldukça iyi gelir. Sivilce sorununu azaltır. Taş ve kum düşürmeye yardımcı olur. Düzenli bir şekilde tüketildiğinde içeriğinde bulunan melatonin maddesi uyku sorunlarına karşı oldukça faydalıdır. Uykuyu düzene sokarak uykuya daha çabuk dalmaya yardımcı olur. Bilhassa kara ekmekle birlikte yenildiğinde hayat ve sağlık kaynağı olur. Sağlıklı yaşamak isteyen herkese tavsiyemiz, mevsiminde bu güzel meyveyi bol bol yemeleridir.
YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:



KİRAZ SAPININ FAYDALARI
Bir avuç kiraz sapını alarak kaynamış bir bardak sıcak suyun içerisine koyun ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra afiyetle içebilirsiniz. Kiraz sapı bol miktarda potasyum içerir. Bu da vücudun potasyum ihtiyacını dengeye sokar. Ödemi ve idrarı söker.

İlgili aramalar: kirazın faydaları nelerdir? kiraz sapının faydaları nelerdir? kiraz sapı yararlı mıdır? kiraz sapı zayıflatır mı?