4 Aralık 2012 Salı

Menekşe ve Menekşe Çayının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

HERCAİ MENEKŞE
Latince adı (VIOLA - TRICOLOR ODORATO) olan bu güzel çiçek çit kenarlarında, çalılıklarda, orman kenarlarında ve çayırlarda, bahçelerde, tarlalarda ve kuru çayırlarda bulunur.

hercai menekşe çiçeği

HERCAİ MENEKŞENİN FAYDALARI
Hercai menekşe çayı: 1/4 litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı hercaimenekşe (VIOLA TRICOLOR) bırakılır. 10 Dakika bekletildikten sonra içilir. Bu çaydan günde 2-3 defa bir su bardağı içilmelidir. Bu çaydan 10-12 hafta boyunca her sabah ve akşam birer su bardağı içilirse çok iyi neticeler alınır. Deri hastalıklarına çok iyi geldiği gibi ciltteki buruşuk ve kırışıkları giderir.

Hercai menekşe vücutta metabolizma mekanizmasını düzenler, regüle eder. İdrar ve ter söktürür. Ayrıca kuru ve yaş egzamaya çok iyi gelir. Çocuk egzamalarına karşı da tatbik edilebilir. Bebeklerin kafa derileri üzerinde meydana gelen kaşıntı ve kabukları ortadan kaldırır. Romatizmal hastalıklara, mesane ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı kullanılır.

Hercaimenekşe banyo suyuna da karıştırılabilir. Bunun için 50 gram hercaimenekşeyi 1 litre su içinde 10 dakika kaynatınız. 10 Dakika da beklettikten sonra banyo suyuna ilave ediniz. Bu banyo çok faydalıdır. Yukarıda saydıklarımızın dışında kepeklenmeyi de önler.

MENEKŞE ÇAYI
1/4 Litre soğuk su içine 2 tatlı kaşığı menekşe (VIOLA ODORATO) ilave edildikten sonra ısıtılır. 5 Dakika dinlendirilir. Bu çaydan günde 2-3 defa birer su bardağı içilir. Bu çayı balla tatlandırınız. Bitkinin çiçeğini, gövdesini, yaprağını ve kökünü kullanabilirsiniz.

menekşe çiçeği çayı ve faydaları

MENEKŞE ÇAYININ FAYDALARI
Menekşe çayı balgam söktürür. Bronşiyal nezle, boğmaca ve diğer balgamlı hastalıklara çok iyi gelir.

Menekşe, çalılıklarda, fundalıklarda, orman kenarlarında ve çayırlarda bulunur.