8 Aralık 2012 Cumartesi

Muz ve Muzun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Muz meyvesi içeriğinde neler bulunur?
Muzun enerjisi ve besin değerleri yüksektir. Birçok vitaminin doğal kaynağı olan muz da başta potasyum olmak üzere (normal bir muzda ortalama olarak 400-450 miligram potasyum bulunur) B6 vitamini, folik asit (B9 vitamini), B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve P vitaminleri bulundurur. İçerdiği bu zengin vitaminlerin yanısıra bakır, demir, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineralleri de içerir. Muzun lif oranı da yüksektir.

Muzun Yararları Nelerdir?
O kadar çok faydası var ki hangi birinden başlasam. Muzun en sevilen meyvelerden biri olmasında hemfikirizdir heralde. Şahsen ben muz yerken kendimden geçiyorum. Muzun bu mutluluk verici etkisinin altında serotonin adlı doğal kimyasalın salgılanmasına yardımcı olması vardır. Serotonin yağmuruna maruz kalan beynimiz mutluluk sarhoşu olur. Serotonin sadece keyif vermez bunun yanısıra daha iyi diyalog kurmayı, daha iyi düşünmeyi, daha çabuk karar vermeyi ve daha iyi konsantre olmayı sağlar. Sabah ile öğlen yemeği arasında yiyeceğiniz bir muz gününüzü daha iyi ve keyifli geçirmenizi sağlayacaktır. Kalorisi yüksek bir meyve olduğu için kilo problemi yaşayan kişiler ara öğünlerde bir yerine yarım muz da yiyebilirler. Muz tokluk hissi de verir.

Tansiyonu dengeler ve düşürür. En güçlü, doğal potasyum kaynaklarından biri olduğundan bahsetmiştik. Potasyum tansiyonu dengelemede ve düşürmede son derece önemli görevler üstlenir. Günde yalnızca iki tane muz yiyerek bile hipertansiyonla savaşabilirsiniz.

Muz mide sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Gastrit ve ülser gibi en sık rastlanan mide hastalıklarına karşı oldukça faydalı olur. Mide asidinin salınımını kontrol eder.

Muz hem ishali hem de kabızlığı giderir. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.

Vücuttaki ve beyindeki yorgunluğu giderir. Uykusuzluğu ve stresi alır. Adeta antidepresan bir ilaç gibi etki eder.

B6 vitamini bakımından zengin olduğu için bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Antioksidan yapısı vücuda zararlı atıkları dışarı atar. Bilhassa kalın bağırsak ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektumda meydana gelebilecek kanserlere karşı oldukça başarılıdır. Bağırsak dostu bir meyvedir.

Böbrek iltihabı hastalığına ve böbrek kanserine iyi gelir.

Kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp ritimlerini düzene sokar.

Kasları güçlendirir. Kas-sinir ilişkisini güçlendirir.

Felç riskini azaltır.

Öksürüğe ve göğüs ağrısına iyi gelir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


İçerdiği kalsiyum ve D vitamini ile kemik gelişimini destekler, kemikleri sağlamlaştırır ve kemik ağrılarını önler.

Muz cilt sağlığı, cilt ve yüz güzelliği için de oldukça faydalıdır. Cildi besler, temizler ve güzelleştirir. Muzu limonla birlikte krem kıvamına getirip egzama üzerine sürerseniz iyileşme sağlar.

İçerisinde bulunan B vitaminleri saçı besleyerek daha sağlıklı daha canlı görünümlü saçlara kavuşmamıza yardımcı olur.

Adet dönemi sancılarının şiddetini azaltır.

Erkeğin cinsel gücünü arttırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudumuzun hastalıklara karşı vermiş olduğu savaşlarda takviye kuvvet görevi yapar. Ülkemizde pek bu şekilde yenmese de muz yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere kızartması yapılarak da yenilebilmektedir.
muz meyvesi, muzun faydaları, muz resmi, muz fotoğrafı

Muz tüketirken yeterince olgunlaşmış olmasına dikkat etmeliyiz. Olgunlaşmamız bir muz, mide tarafından daha zor hazmedilir, mideyi yorar.

İlgili aramalar: muzun faydaları nelerdir? muz nelere iyi gelir? muzun sağlığa yararları