17 Aralık 2012 Pazartesi

Şifresiz SSK Sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar:

ŞİFRESİZ SSK SORGULAMA



Devlet ile ilgili işlemlerimizi tek bir nokta üzerinden takip edebilmemiz açısından devletimiz, www.turkiye.gov.tr isimli adresi hizmete soktu ve tüm vatandaşlık hizmetlerini bu adrese aktardı. Nüfus işlemleri, maliye işlemleri, adli işlemler, sgk işlemleri, motorlu taşıtlarla ilgili işlemler ve daha bir çok işlem artık bu adres üzerinden kontrol edilmektedir. Açtığınız davalar, size açılan davaların durumu, taşıt cezalarınızı, sgk prim gün sayısı vs. işlemler ve ayrıca başbakanlığa, cumhurbaşkanına yazı yazabileceğiniz, şikayetlerinizi bildirebileceğiniz form hizmetlerini bu adresten takip edebiliyorsunuz.

Uzun zaman önce SSK Sorgulama işlemleri turkiye.gov.tr adresine aktarılmıştı. Fakat kullanıcıların ssk hizmet dökümü alma sıkıntısına bir çözüm getirmek için bu hizmeti e-devlet kapısına girmeksizin de yapılabilecek bir adres hizmete sunuldu.
şifre girmeden ssk hizmet dökümü sorgulama, ssk hizmet dökümü sorgula, şifre olmadan hizmet dökümüne bakma

Sosyal Güvenlik Kurumu, böylece vatandaşlar için büyük problem olan bu durumu biraz rahatlatmış oldu. Postaneden e devlet şifresi almadan sigortasının yatıp yatmadığını öğrenemeyen bir çok insan mağdur olmuştu. Artık şifresiz hizmet dökümü alabilir, sigortanızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Şifresiz hizmet dökümü alma işlemi için lütfen aşağıdaki burayı tıklayın yazısına tıklayınız ve açılan sayfadaki forma gerekli bilgileri giriniz. (NOT: Bazen SSK'nın kendi sitesinde sorun olabiliyor. Açılan sayfada "Error:" vb. hata alırsanız daha sonra deneyiniz.)

ŞİFRESİZ SSK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Formu doldururken hata yapıyorsanız şunları doğru yapıp yapmadığınıza emin olun.

1. En üstte bulunan ikili opsiyonu (Uyruğunuz kısmı) seçmek zorunda değilsiniz.

2. 11 haneli T.C kimlik numaranızı doğru yazdığınızdan emin olun.

3. "Nüfus il" yazan kısım için nüfusta kayıtlı olduğunuz ili seçin. En çok yapılan yanlışlardan biri de burada doğum yerini seçmektir.

4. Cilt no yazan kısma kimliğinizin arka kısmında bulunun cilt numaranızı yazın. Örneğin cilt numaranız nüfus cüzdanınızda "0057" yazıyorsa bu alana sadece "57" yazmanız yeterlidir.

5. Doğum yılı yazan kısmı doldurmak için "Yıl Seçiniz" yazan yere tıklayın ve açılır listeden doğum tarihinizin yılını seçin.

6. Güvenlik kodu yazan yerin yanındaki boşluğa hemen üstte gördüğünüz rakamlardan ve harflerden oluşan kodu giriniz. Harfleri küçük olarak yazınız. Burada dikkat etmeniz gereken 0 (Sıfır) ve l (küçük L harfi) karakterleridir. 0 (sıfır) yerine O harfi ve Küçük L harfi yerine büyük I harfi yazarak giremeyen bir çok kişi vardır. Bu alanda büyük harf yoktur.

7. SORGULA düğmesine basın.

İlgili aramalar: kimlik numarası ile ssk hizmet dökümü sorgulama, ssk hizmet dökümü sorgula, şifre girmeden ssk hizmet dökümü alma, şifresiz hizmet dökümüne bakma, ssk hizmet dökümünü şifre girmeden görme, şifresiz ssk