15 Aralık 2012 Cumartesi

Sinirotu ve Sinir Otunun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

SİNİR OTU
Latince adı, (PLANTAGO LANZEOLATA L.) dir. Geniş yapraklı sinirotu ise (PLANTAGO MAJÖR) olarak bilinir.

Açık arazide çok yaygın olarak bulunur. Açık arazide gezipte görmeyenimiz yoktur heralde. Kuru çayırlarda, tarlalarda, yol kenarlarında, çöplüklerde bol miktarda sinirotuna rastlamak mümkündür. İçeriğinde acı maddeler, demir, fosforik asit, aucibin, labenzim, kireç, klorofil, kükürt, emulsin, labenzim, silisik asit, saponin, sümüksü madde, glikozid, müsilaj, tanen, şeker, A, C ve vitaminleri bulunur.

SİNİR OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?
İlaç olarak sinir otunun kurutulmuş yaprakları kullanılır.

Sinir otundan yapılan şurup ve çay bir çok hastalığa karşı ilaçtır. Sinir otu balgam söktürür. Akıntıları giderir. Kanı temizler. İdrar yolu iltihabına iyi gelir idrarı söktürür. Solunum yolu rahatsızlıklarında sinirotu mutlaka kullanılmalıdır. Ayrıca sinirotu ile kanı temizleme kürü yapılabilir. Sinir otu mesane hastalıklarında idrarı söktürücü olarak kullanılır. Sinir otu yaraların üzerine uygulanırsa antibakteriyel özelliğinden ötürü mikroplara karşı koruyucu bir etki sağlar. Yaprağının özleri ateş düşürür, krampları giderir ve kan yapar. Diş eti iltihaplarına ve kanamalarına karşı faydalıdır. mide ve bağırsak sağlığı için oldukça faydalıdır. Karaciğer rahatsızlıkları ve ishale karşı da sinir otu başarı ile tatbik edilebilir.
sinir otu, sinir otunun faydaları, sinir otu çayı, sinir otu şurubu, plantago lanzeolata l, plantago major

Sinir otu çayı nasıl hazırlanır?
Sinir otu çayının yapılışı: Kaynamış 1 su bardağı suya; 1 tatlı kaşığı kadar sinir otu ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edip demlendikten sonra afiyetle içilir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Sinir otu şurubu nasıl hazırlanır?
Sinir otu şurubu tarifi: 1 su bardağı dolusu sinir otunu mutfak robotundan geçirin. 1 su bardağı bal, 1 su bardağı şeker, 3 adet karanfil biraz su ile birlikte karıştırılır. Bu karışım kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatılır. Hazırlanan şerbet koyu kıvamlı bir hale geldikten sonra soğutulur ve şişelenir. Şişelenen şuruplar buzdolabında muhafaza edilir. 1,5 ay kullanılması gereken bu şurup yetişkinler için günde 1 çorba kaşığı, çocuklar için 1 tatlı kaşığı alınabilir.

Sinir otu tohumu yenildiğinde böbrek taşlarını düşürmektedir.

İlgili aramalar: Sinir otunun faydaları nelerdir? sinir otu çayının yararları nelerdir? sinir otu şurubu nelere iyi gelir?