17 Ocak 2013 Perşembe

Kolesterole Hangi Bitkiler İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

KOLESTEROLE HANGİ BİTKİLER İYİ GELİR? Kolesterol yüksekliği genellikle karaciğer ya da kalp rahatsızlığı nedeniyle doktora gidildiğinde ortaya çıkmaktadır. Toplumda oldukça fazla görülen kolesterol için, düşürücü bazı bitki tarifleri ve bitki çayları bulunur.

5-6 adet kabuklu cevizi ortasından kırarak aşağıdaki resimdeki gibi fazla parçalamadan iki parça haline getirin. Cevizi kırdığımızda içinde "perde" adını verdiğimiz ince odunsu parçacıklar bulunur. Bu parçacıkları da atmayın ve ceviz içleri ile birlikte bir su bardağı ılık suyun içerisine koyun. Ağzını kapatarak bu suyu yaklaşık 10 saat bekletin. Ceviz su içerisinde bekletildiği zaman içerisindeki özler suya karışacaktır. Elde ettiğimiz ceviz suyunu sabah kalktığımızda hiçbir şey yemeden aç karnına içelim. Böylelikle kolesterolde çok ciddi düşüşleri hiçbir ilaç kullanmadan yakalayabiliriz.
ceviz içi

Yine cevizin bu sefer gölgede kurutulmuş yaprağından bir tutam alarak kaynatılmış bir bardak su içerisine koyalım. Daha sonra kırkkilit otu ya da atkuyruğu ismiyle bilinen şifalı bitkiden bir tutam suya ilave edelim. Daha sonra tahta bir kaşık kullanarak bu yaprakları su içerisinde 1 dk. karıştıralım. Buradan sonra tek yapacağımız yarım saat kadar bekleyerek bitki çayımızın demlenmesine izin vermektir. Demlendikten sonra süzülmeli ve bitki çayımız tamamen soğumadan ılık haldeyken içilmelidir. Bu çayı hergün sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç defa yemeklerden bir saat kadar önce içmeliyiz.

Bu bitkileri kendiniz toplayamazsınız belki ama aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz.