21 Şubat 2013 Perşembe

Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sponsorlu Bağlantılar:

BURUN ESTETİĞİ YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Gelişen plastik cerrahi uygulamaları ile birlikte çok başarılı sonuçlar elde edilerek uygulanan burun estetiği ameliyatları, yüz bölgesini ilgilendiren plastik cerrahi operasyonlarının da en çok uygulananıdır. Burun estetiği yaptırma kararının alınmasından ardından öncelikle müdahale için burun bölgesinin en hassas bölgelerden biri olduğunun bilinmesi gerekir. Zira operasyon sonucunda alınacak sonuç, büyük oranda hekimin deneyimine ve becerisine bağlıdır. Ayrıca çoğu zaman düşülen hataların başında burun estetiği ile bir başka kişiye benzemeye çalışmak gelmektedir. Bu aşamada hekimin tavsiyelerinin göz önüne alınması ve her insanın yüz yapısı farklı olduğundan kendi estetiği için uygun olan burun yapısının da farklı olacağının bilinmesi gerekir.
burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler
Burun estetiği ameliyatları müdahalenin kapsamına göre farklı yöntemler uygulanarak yapılabilmektedir. Konunun uzmanlık gerektirmesi nedeniyle hekimin doğru seçilmesine özen gösterilmesi önemlidir. Ayrıca hekim kadar beraberinde çalışan ekibin de burun estetiği uygulamaları konusunda deneyimli olması gerekir. Burun estetiği operasyonlarının bir “cerrahi müdahale” olduğu akıldan çıkarılmamalı ve müdahale sonrasında karşılaşılabilecek komplikasyonlar konusunda hekimden detaylı bilgi alınmalıdır. Hekime müdahale öncesinde ne istendiği açık ve net bir şekilde anlatılmalı, hekimin de operasyon ile kapsamlı bilgi vermesi istenmelidir. Bu tür ameliyatlarda doktorun tecrübesi ne kadar fazla ise sonuçlar genelde o kadar iyi olur. Burun şekil bozukluğu için ameliyat olmak isteyenlerin operasyon sonrası görsel açıdan görünüşü büyük ölçüde değişecektir fakat doğal bir burun şekli yaptırırsanız sizi uzun zamandır görmeyen tanıdıklarınız ameliyat olduğunuzu bilmiyor ise ameliyat yaptırdığınızı fark etmezler. Tabi burada şekli yamuk değil de daha çok kemerli diye tabir ettiğimiz burun yapılarından bahsediyoruz. Estetik burun ameliyatını KBB operatör doktoru da yapabilir fakat burun ameliyatı sadece düzeltme değil uygun burun şeklinin kazandırılmasıdır. Bu sebeple estetik uzmanı bir operatör doktor tercih etmek daha akıllıca olacaktır. Burun ameliyatının sonuçları bir çeşit sanat eseri olmalıdır.

Burun ameliyatı lokal ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Eğer ameliyat sırasında uyanık olmak istemiyorsanız genel anestezi almalısınız. Her durumda hastane ortamında yapılması tavsiye edilir. Lokal anestezi ile yapılan burun ameliyatından sonra saatler içerisinde taburcu olabilirsiniz fakat genel anestezi de hastanede bir gün kalmanız gerekebilir. Lokal ameliyatlar daha ucuza mal olur fakat operasyon sırasında uyanık olmak hastayı ciddi şekilde rahatsız edebilir, hatta gerekli uyuşturma sağlanmazsa hastanın bir miktar acı duymasına sebep olabilir. Bu sebeple kendinize güvenmiyorsanız genel anestezi altında bu operasyona girmelisiniz.