8 Şubat 2013 Cuma

Erkekler Pilates Yapar Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

ERKEKLER PİLATES YAPAR MI?

Hareketsiz yaşamın kol gezdiği şu zamanda kaslardaki zayıflamayı ortadan kaldırıp, ince uzun ve şekilli bir vücuda sahip olmak için en iyi yol pilates yapmaktır. Pilates genellikle kadınlara özgü bir spor olsa da pilates’i bulan Joseph Pilates’tir ve erkektir. Pilates dayanıklılığı, gücü, esnekliği sağladığı için erkek kadın gözetmemektedir.

Pilatesteki hareketler kas boyunu uzun kalmasına yardımcı olur bu da, pilates boyu uzatır kanısını, ortadan kaldırır. Bu sebeple erkeklerin pilates yapması önerilir. Erkekler çok hacim sevdası için çok kilo altına giriyorlar ve bu da Sırtta kambur ve bozulan duruşlara sebebiyet verir bu kişilerin aslında pilates yapması önerilir. Plates karın ve sırt bölgelerini güçlendirerek iskeletimizi onarır.

Pilates’e önce haftada iki gün 50 dakikayla başlamak ve sonra haftada dört gün 30 dakikayla yapılması önerilir. Böylelikle üç haftada 2cm uzarsınız.

Pilates aletli ve aletsiz yapılabilir. Aletsiz çember, büyük lastik top, bant kullanabilirsiniz. Böylelikle kalça ve bel hastalıkları ortadan kalkmasına yardımcı olur, osteoporozda kas kütlesini artırıp kemik direncini arttırır. Platese en önemli şart denge olduğu için yemekten 1 saat sonra yapılıp, bittikten sonra 5 dakika gevşeme yapmak gerekmektedir.

İlgili aramalar: Erkeklerde pilates yapabilir mi?