27 Şubat 2013 Çarşamba

Hamilelikte Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE GAZ SANCISINA HANGİ BİTKİLER İYİ GELİR?

Bitkisel çözümlerle hamilelikte yaşanan gaz sancılarının belirli bir oranda azaltılması mümkündür. Ancak yine de birçok anne adayında görülen ve hamileliğin rutin gelişimi esnasında doğal kabul edilen bu sorunun vücutta yaşanan hızlı hormon değişimiyle de alakalı olduğu unutulmamalıdır. Melisa ve Adaçayı gibi bitkilerden hazırlanan doğal bitki çaylarının sindirim faaliyetlerine iyi geldiği ve bilhassa gaz sorunlarının çözümüne destek sağladığı bilinmektedir. Ancak yine de hekime konudan bahsedilmeden sadece bitki çayı içerek de gaz sancısı sorununa çözüm aranmaması unutulmamalıdır.

Anason tohumu, kimyon tohumu, kişniş ve rezene gibi doğal bitkiler ve bitki tohumlarıyla hazırlanan aromatik çayların sindirim sistemini rahatlatıcı etkilerinden gebelik süresince de faydalanmak mümkündür. Ancak anne adaylarının hamilelik süresi boyunca hekim tavsiyesi doğrultusunda beslendiği ve bazı destek ürünleri kullanabilmesinin de söz konusu olduğu düşünüldüğünde, bitki çaylarının bilinçli bir şekilde hazırlanması gerekir. Ayrıca her ne kadar doğal olsa da içinde birçok farklı etken madde barındıran bu aromatik bitki çaylarının da belirli bir oranda alınmasına dikkat edilmesi önemlidir. Fazla tüketim sonucunda gebelikte gaz sancısı sorununa çözüm aranırken farklı durumların yaşanması da söz konusu olabilir ve bu nedenle bitki çaylarının da doktor tavsiyesi üzerine kullanılması gerekir.

İlgili aramalar: hamilelikte gaz sancısı nasıl geçer? gebelikte gaza neler iyi gelir? hamilelikte gazı hangi bitkiler geçirir?
Sponsorlu Bağlantılar: