7 Şubat 2013 Perşembe

Uykuda Yatağı Islatmak Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Uykuda Altına Kaçırmak Nedir?

Halk arasında bu durum altına idrar kaçırmak, uykuda yatağını ıslatmak ya da ve yatarken altına işemek tabirleriyle ifade edilirken, tıp biliminde uzmanlar tarafından enuresis olarak nitelendirilmektedir. Genellikle çocukluk dönemlerinde ortaya çıkmaktadır ve ergenlik dönemine girene kadar veya ergenliğin bitimine kadar nadir de olsa görülebilmektedir. Fakat yapılan araştırmalar neticesinde lise çağına gelen çocukların veya liseyi bitirmek üzere olanların bu hastalıktan kurtuldukları görülebilmektedir. Tamamen psikolojik bir rahatsızlık türü olarak bilinmektedir ki idrar yollarında herhangi bir sıkıntı durumu yoksa.

Öncelikle doktora başvurarak bu nedenin gerçekten psikolojik mi yoksa böbrek ve idrar yollarındaki bir enfeksiyondan (iltihaplanmadan) mı kaynaklandığını kesinlikle öğrenmek gerekir. Enuresis hastalığı/altına idrar kaçırmak, çocukların anne ve babalarından ( ebeveynlerinden) yeteri kadar sevgi ve alaka görememesinden ortaya çıkmaktadır. Çocukların psikolojik durumlarının hasarlı olmasından kaynaklanan rahatsızlık, önemli görülmese bile büyük bir sorun teşkil etmektedir. Çünkü çocuğun altına kaçırması neticesinde kendisine olan öfke ve kızgınlık kendisini yetersiz görmesine ve kendi kendini dışlamasına sebebiyet verir.

Enuresis Hastalığı / İdrarı Altına Kaçırmanın Belirtileri Nelerdir?

Kısacası idrarın istenmeyen bir şekilde ve istenmeyen bir zaman diliminde (gece uykuda yatarken) gerçekleşmesidir. Genellikle idrarın sarı bir şekilde kaçırıldığı görülmektedir.

Enuresis Hastalığı / İşemek – İdrarı Altına Kaçırmanın Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Doktorun hastalığın hangi nedenden kaynaklandığını teşhis etmesiyle konulabilir. Bu da doktorun idrar tahlilleri gibi böbrek ve idrar yollarında yapılan testlerin incelenmesiyle gerçekleşir. Eğer ki sorun böbrek ve idrar yollarında ise çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir. Fakat hiçbir sorun bulunamaz ise ortaya çok önemli faktör olan psikoloji çıkmaktadır. Bu faktörde öncelikle çocuğa olan ilgi, alaka ve şefkat yeterince gösterilerek güven duygusu ve yakınlık hissi kazandırılmalıdır. Dilerseniz de psikoloji uzmanlarına başvurarak psikolojik destek de alabilirsiniz. Bu rahatsızlık için geliştirilmiş ıslandığında devreye giren özel alarmlı iç çamaşırları bulunmaktadır. Psikolojik tedavide önemli başarılar sağlanmaktadır.