20 Nisan 2013 Cumartesi

Baş Ağrısını Evde Kendimiz Nasıl Geçirebiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

BAŞ AĞRISINI EVDE GEÇİRMENİN YÖNTEMLERİ

Baş ağrısı herkes de olabilen bir semptomdur. Baş ağrısı bir hastalık değildir. Başınız ağrıyorsa buna sebep olan bir hastalık veya psikolojik sorun söz konusudur. Baş ağrıları bazen o kadar çekilmez olur ki tüm gününüzü mahvedebilir. Basit baş ağrıları daha çok sinirli, stresli ve uykusuz hallerde görülür. Her zaman ve zonklayıcı şekilde olan baş ağrıları ciddi hastalıkların belirtileri olabilir. Bu durumlarda en kısa zamanda doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Basit ve kısa süren baş ağrıları için hemen ağrı kesici içmek yerine doktora gitmeden kendi baş ağrınızı geçirme yöntemlerini denemekte yarar vardır.

Baş Ağrısını Evde Geçirmenin Yöntemleri

- Uzun süre bilgisayar ekranına bakanlarda olan baş ağrıları için ara ara mola verin. Temiz hava alın. Mümkünse 5,10 dakika yürüyüş yapın.
- Sıcak duş alın.
- Baş ağrıları bazen sıvı eksikliğinden olur. Baş ağrınız varsa bol su için. Her gün düzenli olarak 6 bardak su baş ağrınızın tekrarlamasını önler.
- Baş ağrınız olduğunda 5 dakika şakaklarınıza, alnınız, kaşlarınıza masaj yapın.
- Bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın.

Baş ağrılarınız olduğunda doktora danışmadan ilaç tedavisi uygulamayın. Sık içilen ağrı kesiciler bağımlılık yapar ve bünyeniz bu maddeye alıştığından artık ağrılarınızı kesmeyebilir ya da yüksek dozda kullanmanız gerekebilir.

İlgili aramalar: baş ağrısını nasıl geçirebiliriz? baş ağrısı evde nasıl geçer? doktora gitmeden baş ağrısı için ne yapabiliriz?