22 Nisan 2013 Pazartesi

Hamilelikte Aşırı Kilo Alma

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE AŞIRI KİLO ALMA

Hamilelik dönemlerinde bilinen en yaygın hatalardan biri aşırı kilo alımıdır. Kadınların fizyolojileri hamilelik dönemlerinde çok farklılaşmaktadır. Ancak bu sebeple aşırı kilo alımı yanlış bir durumdur. Zira anne adaylarının bu dönemlerde dengeli ve gerektiği kadar beslenmesi hem dengeli kilo almaya hem de bebeğin sağlıklı gelişimine yaramaktadır. Hamilelikte dengeli kilo almanın en önemli şartı düzenli beslenme alışkanlığından geçmektedir. Bunun yanı sıra bol miktarda sıvı tüketmek, gereksiz hazır gıdalardan, yağlı yiyeceklerden, hamur işlerinden ve beyaz ekmekten uzak durmak normal kilo alımını sağlamaktadır.

Hamilelik döneminin başlangıcından itibaren sürekli olarak doktor kontrolünde olması gereken anne adayları, nasıl beslenmeleri gerektiğini doktorlarından öğrenmeli ve hamilelik süreci boyunca beslenmelerini belli bir düzende yapmalıdır. Belli bir beslenme düzeni oturtulduğu takdirde hamilelik döneminde anne adaylarında dengeli kilo alımı olmaktadır. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki hamilelik döneminde çok kilo almak kesinlikle sağlıklı olan değildir. Asıl sağlıklı olan bebek için gerekli besinleri yeterince tüketebilmektir. Bu sayede zaten anne adayları dengeli kilo almış olacak ve hamilelik dönemi sonrasında bu kilolardan kolayca kurtulacaktır.

Hamilelik dönemlerinde anne adayları normal zamanlardaki beslenme alışkanlıklarını bir kenara bırakmalı ve bebeği için yeterli miktarda besinlerle beslenmelidir. Bu dönemde anne adaylarının günlük belli miktarlarda kalori alması, yeterli sıvı tüketmesi, protein, vitamin, mineral içeren gıdalardan yeteri kadar tüketmesi gerekmekte olup, tüm bunları yeterince alan anne adayları yeterli miktarda kilo ile doğuma girmektedir. Anne adayı hamile olmadan önceki yaşantısında düzenli ve dengeli besleniyorsa her hangi bir farklı diyet uygulamasına gerek yoktur. Önceden ne yiyorsa onu yemeli, bebeğim aç kalmasın düşüncesiyle fazla yemekten kaçınmalıdır. Çok yemek bebeğin sağlıklı olmasını sağlamayacağı gibi anneye ve bebeğe sanıldığının aksine zarar verebilir. Düzenli doktor kontrollerine gidildiğinde zaten doktorunuz ihtiyaç görürse vücudunuzda eksik olan vitaminler ve mineraller için takviyeler yapacaktır.

İlgili aramalar: hamilelikte aşırı kilo almaktan nasıl korunulur? gebelikte bebek için çok yemek gerekir mi? hamilelik döneminde aşırı kilo alımı nasıl engellenir?