9 Nisan 2013 Salı

Hamilelikte Baş Dönmesinin Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE BAŞ DÖNMESİNİN NEDENİ

Hamilelik dönemlerinde sıklıkla gözlenen sorunlardan biri de baş dönmesidir. Bu dönemde baş dönmesi sıkıntısı yaşayan anne adaylarının bir kısmında bayılma durumu da gözlenebilmektedir. Baş dönmesi sorununun asıl sebebi ise hamilelikten dolayı rahim bölgesinin bir hayli büyümesi sonucunda rahme giden kan miktarının artmasıdır. Rahim bölgesine giden kan miktarı artınca diğer organlara giden kan miktarı azalır. Kalp vücuda kanı pompalarken rahme giden kan miktarının fazla olmasından dolayı beyne kan pompalanması ara ara kesintiye uğrayabilir ki bu durum hamilelik döneminde yaşanan baş dönmesinin ana sebebidir.

gebelikte baş dönmesinin nedeni

Hamile kadınların belki de en çok kanıksadığı durumların başında gelen baş dönmesi sorunu vücuttaki kan basıncının düşmesi sonucu oluşur ve genellikle durağan bir durumdan haraket haline geçince kendini gösterir. Bu nedenle anne adaylarının mümkün olduğunca dikkatli ve yavaş haraket etmesi gerekmektedir. Zira çok ani hareketlerin yaratacağı kan basıncı düşüklüğü bayılmaya kadar gidebilir. Hamilelik dönemlerinde kan basıncı düşmesi nedeniyle baş dönmesi sorunu yaşanabileceği gibi kan şekerinin düşmesiyle de bu sorun gözlenebilir. Zira hamilelik dönemlerinde metabolizma normal zamanlarında olduğundan daha farklı çalışır. Bu nedenle kan şekeri düşüklüğüne bağlı baş dönmesi sorunu yaşamak istemeyen anne adaylarının daha sık ve azar azar beslenmesi ve mutlaka düzenli su tüketmesi gerekmektedir.

Her ne kadar baş dönmesi sorunu normal sorunlardan biri olarak kabul edilse de bu sorunu yaşayan anne adaylarının mutlaka doktora danışmaları faydalı olacaktır. Zira baş dönmesi sorunun başka nedenlerle ortaya çıkması da oldukça mümkündür.

İlgili aramalar: gebelikte baş dönmesi neden olur? hamilelikte baş dönmesinin nedenleri nelerdir?