27 Nisan 2013 Cumartesi

Hamilelikte Ellerde ve Ayaklarda Uyuşma

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE ELLERDE VE AYAKLARDA UYUŞMA

Hamilelik dönemlerinde kadınların ellerinde ve ayaklarında uyuşmalar görülebilmektedir. Uyuşmalar genellikle ellerde ve özellikle parmaklarda olmaktadır. Bunun birçok nedeni bulunabilmektedir. Ancak uyuşuklukların birçoğu karpal tünel sendromundan kaynaklanmaktadır. Karpal tünel sendromu el ve bilek bölgelerini yoğun olarak kullanan kişilerde görülmekte olup, hamilelik döneminde kadınlarda da sıklıkla görülmektedir. Kadınlarda görülen el uyuşmaları parmak sinirlerinin geçtiği bilek kısmında bulunan karpal tünelin, hamilelik döneminde şişmesi ve sinirlere baskı yapması nedeniyle gözlenir ve buna bağlı olarak anne adaylarında ellerde uyuşukluk meydana gelir. Kimi durumlarda ellerde yaşanan bu uyuşukluk bilek ve kol bölgesinde de yaşanabilmektedir.

Hamilelik döneminde ellerinde ve ayaklarında uyuşma yaşayan kadınların bu sorunlarının genel sebebi vücutta şişmeler oluşması ve bu şişlerin damarlara ve sinirlere baskı yapmasıdır. Anne adaylarının bu sorun karşısında en çok dikkat etmeleri gereken şey özellikle ellerinin üzerine yatmamaktır. Eller ve ayaklar uyuştuğunda bunları hafifçe iki yana doğru sallamak uyuşukluğu geçirebilmektedir. Ancak kimi durumlarda yapılanlar etkili olmamaktadır.

HAMİLELİKTE UYUŞMA NASIL GEÇER? Uyuşukluğun süreklilik gösterdiği durumlarda doktor kontrolüne başvurulmalıdır. Sonrasında genel olarak bileklikler verilmekte, B6 vitamin takviyesi yapılmakta kimi zaman da akupunktur tedavisi uygulanmaktadır. Ancak tüm bu uyuşmalar genellikle hamilelik döneminde ara ara gözlenir ve sonrasında sonlanır. Doğum sonrasında el ve ayaklarda uyuşma sorunu devam eden kadınların mutlaka doktora başvurmaları ve gereken tıbbi müdahaleler yapılmalıdır.

İlgili aramalar: hamilelikte ellerde uyuşma, gebelikte ellerde uyuşukluk, hamilelikte ellerde ve ayaklarda uyuşmanın nedenleri