24 Nisan 2013 Çarşamba

Hamilelikte Sürekli Acıkmak

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE SÜREKLİ ACIKMAK

Hamilelik döneminde anne adaylarında oluşan acıkma hissi genelde görülen bir durumdur. Hamile kadınlardaki acıkma hissi hamilelik psikolojisine bağlı olabildiği gibi fizyolojik değişimlere bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bunların yanı sıra hamilelikte genel olarak bir kan şekeri düşüklüğü de gözlenebilmektedir. Bilindiği gibi kan şekeri düşüklüğü insan bünyesinde bir acıkma hissi oluşturmaktadır. Bu nedenle hamilelik dönemlerinde yaşanan kan şekeri düşüklüğü de anne adaylarında sıklıkla acıkma hissine yol açabilmektedir.

Anne adayları normal zamanlardaki öğünlerle beslenmemeye dikkat etmelidir. Hamilelik döneminde sürekli acıkma hissini ortaya çıkaran en büyük etken kan şekeri düşüklüğüdür ki anne adayları da bu nedenle öğün aralarında mutlaka yararlı ve tok tutacak şekilde azar azar beslenmelidir. Hamilelik dönemlerinde anne adaylarının acıkma hissi yaşamaları durumunda beslenmelerini ağır bir şekilde yapmaları, gereksiz kilo alımına yol açmaktadır. Bu istenen bir durum değildir. Bunun yerine olabildiğince meyve ağırlıklı ara öğünler tercih edilmeli, bu sayede hem acıkma hissi bastırılmalı hem de düzenli beslenilmelidir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde yaşadıkları sürekli acıkma hissi, kan şekeri düşüklüğünden kaynaklanabildiği gibi başka bir takım sebeplerle de ortaya çıkabilmektedir.
Bu nedenle anne adayları ara öğünlerini gerektiği gibi yapıyor ancak yine de acıkma hissi ortadan kalkmıyorsa mutlaka doktora başvurmalıdır. Bu aşamadan sonra acıkma hissinin nedeni ve çözümü saptanacaktır. Eğer acıkma hissi herhangi bir fizyolojik sorundan ötürü değilse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmek de faydalı olabilmektedir.

İlgili aramalar: hamilelikte sürekli acıkmak, gebelikte çok acıkmak, hamilelikte devamlı acıkma hissi duymak