1 Nisan 2013 Pazartesi

Kalp Deliği Nasıl Kapatılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

KALP DELİĞİ NASIL KAPANIR?

Kalp deliği doğum ile birlikte gelen bir sorundur. Bebeğin anne karnındaki gelişim süresinde kalp gelişimi esnasında ortaya çıkan bazı olumsuzlukların getirisi olan bu sorun kalp deliğinin küçük olması durumunda hiçbir zaman fark edilemeyebilir. Ancak kalp deliğinin büyük olması durumunda kişide bir takım sorunlar gözlenebilmekte olup günümüzün gelişen tıp bilimi ile birlikte kalp deliği tedavisi çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Ülkemizde kalp deliği tedavisinde en sık kullanılan tedavi yöntemi şemsiye yöntemi olarak bilinmektedir.
kalp deliği ameliyatı
Şemsiye yöntemi son zamanlarda ülkemizdeki birçok hastanede kardiyologlar tarafından kalp deliği durumlarında başarı ile kullanılabilmektedir. Bu uygulanan yöntem sonrasında kişilerde herhangi bir sorun gözlenmemekte ve kişiler sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmektedir. Şemsiye yönteminde kişilere açık kalp ameliyatı uygulanmamaktadır. Bu durum açık kalp ameliyatlarında ortaya çıkması muhtemel bazı risklerin en aza indirgenmesi açısından olumlu olmakla birlikte kalp deliklerinin kapatılmasında da en etkili yöntemlerden biri olması nedeniyle tercih sebebidir.
kalp ameliyatında şemsiye yöntemi
Şemsiye yöntemi kullanılan hastalarda kısa sürede hastaneden çıkılmaktadır. Kalp deliği vücutta açılan oldukça küçük bir delikten kalbin delik olduğu bölgesine kapalı şemsiye şeklinde bir kapağın gönderilmesi ve bu kapağın o bölgede açılması ile kapatılabilmektedir. Görüldüğü üzere bu yönteme şemsiye yöntemi adı verilmesinin en büyük sebebi de kalp deliğini kapatan kapağın şemsiye işlevi gibi bir işlev görmesidir.

İlgili aramalar: kalp deliği nasıl kapatılır? kalpteki delik nasıl kapanır? kalp deliği ameliyatı nasıl olur?