4 Haziran 2013 Salı

Göze Kaçan Birşey Nasıl Çıkarılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

GÖZE KAÇAN YABANCI CİSİM NASIL ÇIKARILIR?

Göze kaçan toz, kıl vb. yabancı madde kolayca görülebilir bir bölgede ise temiz, steril bir pamuk ucu yardımıyla çıkarılabilir. Özellikle yazın en sık rastlanılan kazalardan biri plajda kumla oynarken, ya da insanların birbirine kum atıp şakalaşırken gözlerine kum kaçırmasıdır. Bu tür durumlarda göze çok fazla yabancı cisim girdiğinden çıkarması oldukça zor ve acı verici olabilir. Eğer gözünüze kum kaçarsa temiz su dolu bir kova ya da leğenin içerisine yüzünüzü sokun ve suyun içinde gözlerinizi açıp kapatın. Bu şekilde göze kaçan kumlar suyun içerisine düşüp dibe çökecektir.

Gözünüze bir şey batıyor ve onu bulamıyorsanız mutlaka göz doktoruna gitmelisiniz. Gözünüze batan nesne göremeyeceğiniz bir nesne olabilir ya da göz kuruluğu denilen rahatsızlığın meydana getirdiği bir gözde batma hissi olabilir. Göze batan bir cismi çıkarmak için kesinlikle uğraşmayın. Böyle bir durumda derhal göz doktoruna gidin.

İlgili aramalar: göze kaçan kum nasıl çıkarılır? gözüme toz girdi nasıl çıkarabilirim? göze kaçan şeyler nasıl çıkarılır?