10 Haziran 2013 Pazartesi

Tüp Bebek Hakkında Yanlış Bilinenler

Sponsorlu Bağlantılar:

TÜP BEBEK HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER

Tüp Bebek konusunda bilinen 3 büyük yanlış vardır. Bunlardan ilki tüp bebek tedavisinde kullanılan spermin başka bir erkekten alındığının düşünülmesidir. Ülkemizde tüp bebek yapılırken erkeğin kendi spermi ve kadının da kendi yumurtası kullanılmaktadır. Sperm bağışı ya da yumurta bağışı gibi uygulamalar ülkemizde yasal olmayan ve kullanılmayan uygulamalardır.

Diğer büyük yanlış inanç ise tüp bebeğin normal bir bebekten farklı olacağının düşünülmesidir. Sanki tüp bebek yöntemi ile doğan bebeklerde bir eksiklik ya da değişiklik varmış gibi düşünülmektedir fakat bu söz konusu bile değildir. Hatta bazı insanlar konuyu o kadar sapkın bir hale getirmiştir ki; tüp bebek ile normal bebeği kafasına bakarak ayırt edebileceğini bile düşünmektedirler. Tüp bebekler sağlık açısından ve fiziksel açıdan normal doğan bir bebekten farksızdır.

3. yanlış ise tüp bebek tedavisinin son çare olarak başvurulması gereken bir yöntem olmasıdır. Bazı erkeklerde hastalık da dahil herhangi bir nedenle sperm sayısı az olabilmektedir. Böyle bir durumda tüp bebek tedavisi bulunmaz bir nimettir adeta. Sperm sayısının az olması yumurtanın döllenmesini zorlaştıracaktır. Döllenme sağlanamazsa çiftler bebek sahibi olamazlar. Böyle durumlarda erkeğin spermi alınır ve direkt olarak yumurtanın döllenmesi sağlanır.