28 Temmuz 2013 Pazar

Böbrek Taşı Nasıl Engellenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

BÖBREK TAŞI NASIL ENGELLENİR?

Böbrek taşları böbreğe zarar verebilir. Bu sebeple bilhassa önceden böbrek taşı düşürmüş olan hastaların tekrar böbrek taşı düşürmemek için çok dikkat etmesi gerekir. Bunun dışında ailesinde böbrek taşı öyküsü olan kişilerde, idrar yolu enfeksiyonlarına çok sık yakalanan kişilerde ve böbrek ameliyatı olmuş kişilerde böbrek taşı oluşma ihtimali diğerlerine göre daha fazladır.

Böbrek taşının oluşmasını en aza indirecek bazı önlemler vardır.

Sıcak yaz mevsimlerinde yetişkin bireyler günlük 2,5-3 litre, kışın ise 1,5-2 litre sıvı tüketmelidir.

Hareketli bir yaşam tarzı benimsemelidir. Spor yapan ve hareketli olan kişilerde böbrek taşımının oluşumu daha az olduğu gibi hareketle birlikte var olan böbrek taşları da düşebilmektedir.

Böbrek taşının oluşumunun kaynağı bazı mineraller olduğu için böbrek taşının oluşmasını engellemek için diyet önemlidir. Böbrek taşı riski olan herkes tuz tüketiminden kaçınmalıdır. Bununla birlikte yağlı yiyeceklerden de uzak durmak gerekir. Maden suyu, taze limondan hazırlanmış limonata, portakal suyu, greyfurt suyu gibi içeceklerin bol tüketilmesinde fayda vardır. Kola ve diğer gazlı içecekler taş üretimine yardımcı olduğundan bu tür içeceklerin tüketimini en aza indirmek ve mümkünse tüketmemek gerekir.

İlgili aramalar: böbrek taşı nasıl engellenir? böbrek taşı oluşumu nasıl önlenir? böbrekte taş oluşmaması için neler yapabiliriz?